Bülent Gündoğan: Cumhuriyet Kulesi Keçiören’in Ankapark’ıdır

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, Cumhuriyet Kulesi'ne harcanan para miktarına dikkat çekerek "Cumhuriyet Kulesi bana göre Keçiören’in Ankapark’ıdır" dedi.
Ankara Masası
|
31 Mayıs 2022, Salı - 12:28
Bülent Gündoğan: Cumhuriyet Kulesi Keçiören’in Ankapark’ıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Gündoğan, Keçiören'in simgesi olması beklenen  Cumhuriyet Kulesi'nin bir türlü bitirilip faaliyete geçirilememesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kulenin temelinin 2002 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını ancak 2009 yılında ruhsatının iptal edildiğini hatırlatan Gündoğan "Arada çalışılan 7 yılın ortalaması olarak 2005-2006’yı baz alsak resmi rakamlara göre 29 milyon gibi bir para harcandı. O günkü döviz kuru 1.30 TL olarak hesaplarsak yaklaşık 22 milyon 307 bin dolar gibi bir para harcanmış" dedi.

" Cumhuriyet Kulesi Keçiören’in Ankapark’ıdır"

Gündoğan, sonraki süreçle ilgili de bilgi verirken"Mahkeme süreçleri, yıkım kararları sonra yıkımdan vazgeçilmesi, referandum falan derken Turgut bey 2020 yılında tekrar ihaleye çıktı. 60 milyon bir bedelle yeni bir firma bu ihaleyi kazanıyor. O tarihte de dolar kurumuz 6.80, 8 milyon 823 dolar civarında ek ödenekle buranın tamamlanması planlanıyor. Şimdi ikisini alt alta koyup bugünkü kurlara çevirdiğimizde 510 milyon 500 bin gibi rakam çıkıyor" şeklinde konuştu.

Kulenin bitimi için  1,5-2 yıllık bir süre verildiği aktaran Gündoğan, mevcut idarenin kuleyi bitireceğine inanmadığını söyledi.

Gündoğan "Cumhuriyet Kulesi bana göre Keçiören’in Ankapark’ıdır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1543331/bulent-gundogan-cumhuriyet-kulesi-keciorenin-ankaparkidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.