Yeneroğlu Ak Partililere seslendi: "FETÖ'den siz neden yargılanmıyorsunuz?

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Hali hazırda görevde olan bir çok bakan şu anda terör örgütü üyeliğinden yargılanmış insanlardan çok daha fazla biçimde Fethullah Gülen yapısına destek verdi. Bugün terör örgütü üyeliğinden yargılanan bir çok insana abilik yapan hali hazırda aktif siyasette olan milletvekilleri, bakanlar var. Maden bu eylemler terör örgütü üyeliğini gerekçelendiriyor. O zaman siz niye terör örgütü üyeliğinden yargılanmıyorsunuz?” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 18:46
Yeneroğlu Ak Partililere seslendi: "FETÖ'den siz neden yargılanmıyorsunuz?

Mustafa Yeneroğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yeneroğlu, Ak Parti iktidarında,  varsayımlarla, yakıştırmalarla, insanların terör örgütü üyesi ilan edildiği ve cezalandırıldığını söyledi.

“FETÖ yargılamalarının büyük çoğunluğu hukuksuz”

“ Cezaevlerimiz bu sebepten dolayı dolu. Bu yargılamaların çok büyük ekseriyeti, hukuksuz yargılamalar. Çünkü bunlar ceza hukukun temel ilkelerini gözardı ediyor. Avrupa İnsan Hakları mahkemesi dün Kılıç davasında bunu tespit etti” diyen Yeneroğlu, “İçeriği ortaya konulmadan, bylock kendi başına terör örgütü üyeliği suçlaması yapabilmek için yeterli bir gerekçe değildir. İçeriğine bakacaksınız. İçeriğinde örgütün suçları ile ilgili, örgütün suçlarına karışma noktasında bir durum var mı? Bir kişi bylock kullanarak örgütün adına suç mu işlemiş? Bu suçların bilincinde bir kontekste mi eylemlere katkıda bulunmuş veya desteklemiş? Bunu ortaya koyacaksınız.” şeklinde konuştu.

“100 binlerce dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek”

Yeneroğlu şöyle devam etti:

“ Onun dışında bankaya para yatırmışmış, legal bir derneğe üye olmuşmuş, bunlar suç teşkil etmez. Bunlar terör örgütü üyeliğini gerekçelendiremez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, açıkça ifade etti. Taner Kılıç' a 35 bin euro da bu yaşadığı mağduriyet sebebiyle de, tazminat ödenmesini hüküm etti. Şimdi 100 binlerce dava bu şekilde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek.”

“Terör üyeliğinden yargılattıkları insanların durumuna düşerler”

“ Sadece o değil, siyasetin gözünü kapatarak veyahut özellikle çabalayarak, yargıyı kendisine güdümlü hale getirerek, sağladığı bu yargılamaları yarın öbür gün kendileri de muhatap olacaklar. Çok açık ve net olarak söylüyorum. Bunun legal faaliyetlerinden dolayı, terör örgütü üyesi olarak yargılattıkları insanların durumuna kendileri de düşerler. Eğer hukuk devletine geri dönmezlerse.”

“Bir çok bakan yargılananlardan çok daha fazla FETÖ’ye destek verdi”

“ Neden? Çünkü, bir çok dosya da görüyorum. İnsanlar evet ben bu derneğe destek verdim diyor. Ama bu desteğe dernek verdiğim zamanda bana abilik yapan şu milletvekiliydi diyor, şu bakan yardımcısıydı diyor. Hali hazırda görevde olan bir çok bakan şu anda terör örgütü üyeliğinden yargılanmış insanlardan çok daha fazla biçimde Fethullah Gülen yapısına destek verdi.”

“Siz niye terör örgütü üyeliğinden yargılanmıyorsunuz?”

“ Bugün terör örgütü üyeliğinden yargılanan bir çok insana abilik yapan hali hazırda aktif siyasette olan milletvekilleri, bakanlar var. Madem bu eylemler terör örgütü üyeliğini gerekçelendiriyor. O zaman siz niye terör örgütü üyeliğinden yargılanmıyorsunuz? Çünkü yaptıkları hukuksuz.”

“Cumhurbaşkanı bizzat ‘Ne istediler de vermedik?’ dedi”

 “ Gariban vatandaşların hayatını cehenneme çevirdiler. Kendileri de refah içerisinde ve bundan da korkuyorlar. Durumun farkındalar. Onlarca milletvekili biliyorum. Bu insanlardan çok daha fazla, Gülen yapısına destek vermiş insanlar. Çok daha fazla maddi kaynak sağlamış insanlar. Cumhurbaşkanı bizzat kendisi demedi mi 2014 yılında. Ne istediler de vermedik. 2014'te Cumhurbaşkanı bu cümleyi kullanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1547481/yeneroglu-ak-partililere-seslendi-fetoden-siz-neden-yargilanmiyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.