Deva Partili Yeneroğlu'ndan sosyal medya yasasına tepki: "Despotik rejime doğru gidiyoruz"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, iktidarın çıkarmak istediği sosyal medya yasasıyla fikrini ifade edeni hapse atmakla tehdit ettiğini belirterek, “Bunun karşısında direnmek elbette demokratik toplumun asgari onur mücadelesidir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 18:16
Deva Partili Yeneroğlu'ndan sosyal medya yasasına tepki: "Despotik rejime doğru gidiyoruz"


Mustafa Yeneroğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ülkede her gün her şeye zam geldiğine işaret eden Yeneroğlu, “Bu tablonun altında Cumhurbaşkanının ülkeyi yönetme tarzı yatıyor” dedi.

Yeneroğlu, iktidarın bir de ‘ekonomi programı başarılı’ diyerek milletle dalga geçtiğini savundu.

"Maalesef bu daha iyi günlerimiz”

Mustafa Yeneroğlu, “Ülke korkunç bir sefalete sürükleniyor. Çok daha fazla zamlar gelecek, bu kaçınılmaz. Bunun aşılabilmesi için tekrar hukukun üstünlüğünü esas alan, vatandaşı efendi kabul eden anlayışla ülkenin yönetilmesi gerekiyor. Bu olmadan yol alınması mümkün değil. Bir ülkede denge denetim mekanizmaları olmazsa, kuvvetler ayrılığı olmazsa, iktidar sınırsız bir güce sahipse ve bu gücünü de halkını, demokrasiyi ezmek için, hukuku ezmek için kullanıyorsa o ülkede elbette sefalet olacaktır, o ülkede elbette korkunç düzeyde yoksulluklar olacaktır ve korkunç düzeyde yolsuzluklar olacaktır. Şu anda bunu yaşıyoruz ve maalesef daha iyi günlerimiz” şeklinde konuştu.

" Fikrini ifade edeni cezaevine göndermekle tehdit ediyorlar” 

“Seçime kadar bunu daha ileri düzeyde yaşayacağız. Zaten o yüzden sosyal medya yasasını getiriyorlar, dezenformasyon yasası çıkarıyorlar ” diyen Yeneroğlu, "Nasıl toplumu daha fazla baskılarız, nasıl sivil toplumu daha fazla sindiririz, insanların yaşadıkları gerçekler karşısında haykırmasını nasıl engelleriz, araştırmacıların örneğin TÜİK’in milletle dalga geçercesine yayınladığı gerçek dışı enflasyon rakamlarını tashih edenleri nasıl cezalandırırız, bunları nasıl engelleriz? İktidarın ekonomi politikasıyla ilgili ortaya koyduğu yaklaşım biçimlerini eleştirenleri  nasıl engelleriz? Bunları nasıl otosansüre tabi tutabiliriz. Bunun derdi içerisindeler. Bunu yapıyorlar. Fikrini ifade edeni cezaevine göndermekle tehdit ediyorlar” ifadesini kullandı.

Yeneroğlu şöyle devam etti:


“TÜİK rakam yayınlıyor. Bunun sokaktaki gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmadığını, herkes görüyor. Peki bunun karşısında bağımsız kurumlar, elbette farklı görüşlere sahip olabilirler. Elbette doğru da bulmayabilirsiniz. Ama bunu cezalandırmak ne demek? Böyle bir anlayış olabilir mi?"

"Dezenformasyonu yayan, milleti yanıltan kendileri

" Dalga geçer gibi, dezenformasyonu yayan kendileri, milleti yanıltan kendileri, milletin vergileri ile adeta bir propaganda bakanlığı işletiyorlar, her türlü manipülasyonu kendileri gerçekleştiriyorlar ve bunu da yargının sopası ile gerçekleştiriyorlar. Bunun karşısında olan insanları da cezaevine tıkmayı amaçlıyorlar. Yasa bu."

"Despotik bir rejime doğru bir süreç içerisindeyiz"

" Dolayısıyla, ülke çok daha kötü tablolarla karşı karşıya kalacak. Bu iktidar önümüzdeki aylara, baskıyı daha fazla artıracak, ileri düzeyde otoriter rejimden despotik bir rejime doğru bir süreç içerisindeyiz şuanda."

"Her türlü baskı, korkutma ve sindirmeyi gerçekleştirecekler"

" Ömürlerini uzatmak için ellerinden gelen her türlü baskıyı, korkutmayı, sindirmeyi gerçekleştirecekler. Bunun karşısında direnmek elbette demokratik toplumun asgari onur mücadelesidir. Bunu yerine getirmekle mükellefiz. Fakat önümüzdeki aylarda olabilecekleri de, üç aşağı beş yukarı kestirmemek mümkün değil.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1547380/deva-partili-yeneroglundan-sosyal-medya-yasasina-tepki-despotik-rejime-dogru-gidiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.