Türkiye'nin en değerli markası değişmedi

Uluslararası marka değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu Brand Finance, gerçekleştirdiği araştırmanın sonucunu açıkladı. Brand Finance'ın araştırmasında Türkiye'nin en değerli markası THY (Türk Hava Yolları) oldu. Türk Hava Yolları böylelikle üst üste 5'inci defa Türkiye'nin "en değerli markası" seçilmiş oldu.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 16:24
Türkiye'nin en değerli markası değişmedi

Uluslararası marka değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu Brand Finance, 2022 senesi için gerçekleştirdiği "TURKEY100 - Türkiye'nin En Değerli Markaları" başlıklı araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Brand Finance tarafından oluşturulan TURKEY-100 listesinde ilk sırayı Türk Hava Yolları'nın (THY) aldığı kaydedilerek, böylelikle Türk Hava Yolları'nın 2018, 2019, 2020 ve 2021 senelerinin ardından 5'inci kez Türkiye'nin en değerli markası seçildiği belirtildi.

Türk Hava Yolları'nın marka değerinin 1,6 milyar dolar olarak belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, küresel havacılık endüstrisini derinden etkileyen Covid-19 pandemisinin etkilerine rağmen Türk Hava Yolları'nın hem markalar arasında hem de gökyüzünde güçlü bir duruş gösterdiği, şirketin geçtiğimiz senelerdeki yerini muhafaza ederek üst üste 5'inci defa "en değerli marka" unvanına layık görüldüğü, bunun ise çok değerli bir başarı olduğu kaydedildi.

Basın Müşavirliğinin açıklamasında görüşleri aktarılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2018 senesinden bu tarafa ‘Türkiye’nin en değerli markası’ seçilmekten büyük gurur duyduklarını belirterek, bu başarıda emeği bulunan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür etti.

Ahmet Bolat, Türkiye'nin millî bayrak taşıyıcısı olma sorumluluğu ve dünyanın en çok noktasına uçuş yapan hava yolu şirketi olmanın gücü ile THY markasını daha da yükseklere taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Brand Finance şirketi, 1996 senesinden bu tarafa, dünyanın önde gelen bağımsız marka değerlendirme, derecelendirme ve danışmanlık hizmeti vererek, finansman ile pazarlama arasında köprüler oluşturmayı hedefliyor.

26 yıldır tüm dünya markalarına ait finans değerlerini hesaplayan Brand Finance, her sene küresel ölçekte en büyük 5 bin marka üzerinde araştırma yapıyor, sektör ve ülke bazında listeler oluşturarak bu markalar arasında sıralamalar yapıyor. Brand Finance şirketi her yıl 100'ün üzerinde kapsamlı rapor hazırlıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1561886/turkiyenin-en-degerli-markasi-degismedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.