HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesinin yolu açıldı

Mart ayı başında dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle, milletvekilliğinin düşürülmesinin yolu açıldı.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 09:39
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesinin yolu açıldı

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem başından bu zamana müşahade usulüyle açılıyordu. Yani Meclis Başkan Vekili, gözlem usulüyle "Toplantı yeter sayısı vardır" diyerek Genel Kurul toplantısını başlatıyordu.

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Cumhur İttifakı, 31 Mayıs'ta aldığı bir kararla Meclis Genel Kurulu'nun 7 Temmuz'a kadar yoklama ile açılmasını kararlaştırdı. İlk yoklama kararı da aynı gün uygulandı.

Uygulanması kararlaştırılan TBMM İçtüzüğü'ne göre, bir milletvekili son bir ay içerisinde beş birleşime mazeretsiz katılmazsa devamsızlığı tespit ediliyordu.

Hakkında fezleke hazırlandı

TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Hakkında fezleke hazırlanan Güzel’in, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle, milletvekilliğinin düşürülmesinin yolu açıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1562368/hdpli-semra-guzelin-milletvekilliginin-devamsizliktan-dusurulmesinin-yolu-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.