Ergin Kahveci: "Kurban Bayramı sonrası kırmızı et fiyatları yükselir"

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, Kurban Bayramı’nda talep artacağı ve dengeleyici bir unsur olmadığı için kırmızı et fiyatının da yükseleceğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 15:54
Ergin Kahveci: "Kurban Bayramı sonrası kırmızı et fiyatları yükselir"

Ergin Kahveci, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla et fiyatlarında değişim olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Kahveci şunları söyledi:

“Dengeleyiciyi bir unsurumuz olmadığı müddetçe et fiyatımız artacak. Çünkü Kurban Bayram'ında talep artacak. Arzda sıkıntımız var mı var. Ne kadar kurbanlık besi danamız olduğunu bilmiyoruz şu anda. Arkadaşlar bu işi öğrenmek için çabalıyorlar biliyorum. Bakan yardımcıları dahi TÜİK'ten kurbanlık hayvan sayısını tespit etmeye çalışıyorlar. Gidiyorlar geliyorlar. Milyon tane birbirini tutmayan rakam var.”

Kahveci, Et ve Süt Kurumu’nun piyasayı düzenleyen bir regülasyon kurumu olması ve bu şekilde süreçleri yönetmesi gerektiğini belirtti.

“Et Süt Kurumu fiyatları güncellemeli”

“ Et Süt Kurumu, 13 günlük kararnameyi sağ olsunlar dinlediler bizi yıl sonuna kadar uzattılar.” diyen  Kahveci, “ Ama fiyatı güncellemediler daha. Fiyatı bir 5 TL ile 7 TL arasında güncellemeleri gerekiyor. Kesim alım fiyatının. Tamam 2500 TL'ye siz devam edeceksiniz. Aşağı yukarı 7.30- 8 TL hayvan başına buradan bir prim gelecek. Bunu da yıl sonuna kadar ödeyeceğinizi taahhüt ettiniz. Ama sizin alım fiyatınız eğer şu an ki piyasa fiyatları olan 83 TL'ler civarındaki fiyatlara 85 TL'ye yaklaşmazsa primle beraber hayvan kesemezsiniz.” İfadesini kullandı.

“Et Süt Kurumu kararnameye rağmen sadece 641 hayvan kesebildi”

Ergin Kahveci şöyle devam etti:

“ Sizinle konuştuğumuz programda konuştuğumuzda söylemiştim 3-4 bin hayvan keserlerse çok iyi diye. Kaç hayvan kestiler 13 günde 641. 641 hayvan için Türkiye'de, kararname çıkarıyorlar. Ankara'nın Evren ilçesinde bir kasap kesmiştir onu bir ayda. Bir şey yapacaklar evet ama o yapacakları şeyin topyekûn ile toplamıyla ilgili topyekûn bir regülasyon gücü olmadığı için topyekûn bir güç olmadığı için topyekûn bir bilgi sahibi olmadıkları için bir havuzun içerisinde çırpınıp duruyorlar. Yazık oluyor ben o insanlara da üzülüyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563559/ergin-kahveci-kurban-bayrami-sonrasi-kirmizi-et-fiyatlari-yukselir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.