Doğu Karadeniz'de kene vakaları artıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde havalar ısınmaya başlaması ile birlikte kene vakaları da hastanelere gelmeye başladı. Uzmanlar, bu yıl pandemi ile geçen geçtiğimiz 2 yıla göre vaka sayılarında artış bekliyor.
Onur Çetinkaya
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 13:25
Doğu Karadeniz'de kene vakaları artıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı vakaları  bugünlerde havaların ısınmasıyla yoğun olarak görülmeye başlandı. 

''Bu sene vaka sayılarında, geçtiğimiz yıl pandemi dönemine göre artış olmasını bekliyorum''

Havaların ısınmasıyla insanların açık alanlara gittiğini söyleyen  Prof. Dr. Selçuk Kaya, ziyaretlerin artışıyla beraber KKKA olguları beklendiği gibi dönemsel olarak tekrar gelmeye başladığını belirtti.

Şimdiye kadar bölgede ölümcül vakanın olmadığını anlatan Kaya,yaz aylarında tedbirli olunmasını söyledi.

Temmuz ayına dikkat 

Özellikle Temmuz ayı içerisinde kenelerden bulaşan KKKA hastalığının pik yapacağı ve yaz boyunca hastalığın daha fazla görüleceğini belirtildi.

Kenelere dikkat

Eylül-Ekim ortalarına doğru havaların soğumasıyla açık alanlara olan ziyaretlerin azalmasıyla beraber kenelerle olan temas azaldığı için o dönemlerde genellikle azalarak sonlandığını anlatan  Prof. Dr. Selçuk Kaya,  yaz boyunca çok daha fazla sayıda göreceğimize inanıyorum diyerek vatandaşları kenelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568463/dogu-karadenizde-kene-vakalari-artiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.