Erhan Sarıgöl: Veremeyeceğimiz hesabımız yok

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde çıkan yangının ardından Mamak Belediyesi'yle mahkemelik oldukları sürece ilişkin konuştu.
Ankara Masası
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 14:23
Erhan Sarıgöl: Veremeyeceğimiz hesabımız yok

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Sarıgöl, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde çıkan yangının ardından yüklenici firma olarak Mamak Belediyesi'yle mahkemelik oldukları sürece ilişkin konuştu.

Siyasi kimliğinin yanı sıra bir iş insanı olduğunu vurgulayan Sarıgöl, girdiği bütün ihalelerin iktidar ya da muhalefet tarafından incelenebilineceğinin altını çizdi.

Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nin ihale sürecine ilişkin ise Sarıgöl "2012 yılında projesi başlatılmış, 2015 yılına kadar bütün kaba işleri yapılmış sadece 1.5 milyonluk kısmıyla ilgili ihaleye çıkılmış, buna da bizim firma kazanmış. 2015’in ağustos ayında sözleşme imzalamış, 2016 yılının birinci ayında paramızı harcamışız, eseri ortaya koymuşuz ve geçici kabulü yapılmış. Belediye teslim edilmesinin ardından öğrencilerimizin öğretmenlerimiz tarafından kullanmıştır. 2019 yılına kadar bu alanda çalışılmıştır. " dedi.

"Şuan meclis üyesiyim zaten iş alamam yapamam"

Sarıgöl şöyle devam etti;

"Ben o dönem il yönetim kurulu üyesiyim. Mamak’la meclisi üyeliği olarak falan bir çalışmamız yok. Şuan meclis üyesiyim zaten iş alamam yapamam. Sanki bugün bu işi yapmışım gibi anlayışı ortaya koyuyorlar. İnsana iftira atmak çok kolay ama bunun bir vebali var."

"Veremeyeceğimiz hesabımız yok"

Daha sonra 12 yaşından küçük 3 çocuğun buranın çatısında bulunan kompozit malzemeyi yakması sonucu yangın çıktığını belirten Sarıgöl, belediyenin ihale yoluyla işi alan 4 firmayı mahkemeye verdiğini söyledi.

Şeffaflık anlayışıyla böyle bir başvurunun yapıldığını ifade eden Sarıgöl " Belediye 4 firmayı kendi sorumluluklarıyla mahkemeye vermişler. Mahkemeye verilen 4 firmanın birisini benim, AK Partili olma hasebiyle de kamuoyuna böyle bir durum ortaya kondu. Bizim bu konuda veremeyeceğiz bir hesabın olmadığını belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Sarıgöl, yangın sonrası oradaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını, yakın zamanda açılış yapacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1572640/erhan-sarigol-veremeyecegimiz-hesabimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.