Boynunda köpek tasması ile gezen adam şaşırttı

Sakarya ili Pamukova ilçesinde boynunda köpek tasmasıyla gezen vatandaş şaşırttı. Kendisine kızgın olduğunu ve nefsini terbiye etmek amacıyla tasma taktığını anlatan 51 yaşındaki Fevzi Aral, “Nefsim camiye gitmiyor, nefsim namaz kılmıyor, nefsim insan olamıyor. Nefsimi dizginleyip camiye götürmek amacım...” dedi.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2022, Salı - 15:13
Boynunda köpek tasması ile gezen adam şaşırttı

Pamukova ilçe merkezinde boynuna taktığı köpek tasmasıyla dolaşan vatandaş önce şaşırtıyor sonra merak uyandırıyor. Çok garip görünse de 51 yaşındaki Fevzi Aral için bunun çok özel bir anlamı bulunuyor.

Camiye gitmek ve namaz kılmak istediğini ancak her defasında nefsinin buna engel olduğunu belirten Fevzi Aral, amacının nefsini dizginleyerek camiye götürmek olduğunu, insanlara insan gibi bakabilmek amacıyla buna karar verdiğini ve boynuma tasma taktığını söyledi.

"Az önce nefsimi camiye götürmeyi başardım"

Nefse ağır gelen bir şeyi yapmanın nefis terbiyesine vesile olduğunu kaydeden Fevzi Aral, tasmayı takarken çok zorlandığını, takınca da ciğerinin yandığını söyleyerek, "Az önce nefsimi öğlen namazı için camiye götürmeyi ve namaz kıldırmayı başardım. Şimdi nefsime ödül olarak çayını içiriyorum, burada bulunan insanlarla muhabbet ettiriyorum. Tasmanın ucunu tutan kimse yok, sahibi yok. Ama Allah nasip ederse tasmanın ucunu sahibine, yani Allah'a teslim edip, onun yolunda ilerlemeyi arzu ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Nefsim kötülük, pisliklere gitmesin diye bu zinciri vurdum”

Herkesin şaşkınlıkla baktığını ve neden tasma taktığını merak ettiğini ancak kimsenin cesaret edip kendisine bunu sormadığını belirten 51 yaşındaki vatandaş, "Özetle nefsimi camiye götürebilmek, namaz kıldırabilmek, Allah'a kul etmek; insanlara, doğaya, canlılara sevgi gözüyle bakabilmek için bu tasmayı taktım. Nefsim kötülüklere, pisliklere gitmesin diye bu zinciri vurdum. Tasmayı nefsim de iman etsin diye boynuma takıyorum.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581453/boynunda-kopek-tasmasi-ile-gezen-adam-sasirtti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.