Nur Sultan’da camiler açıldı

Ankara Masası
|
18 Mayıs 2020, Pazartesi - 16:56
Nur Sultan’da camiler açıldı

Vaka sayısında artışın yüzde 5'in altına düşmesiyle karantina önlemlerinin gevşetildiği Kazakistan'da ibadethaneler, küçük kafeler, açık hava restoranları ve oteller sıhhi kurallara sıkı uymak şartıyla hizmete açıldı. 

Başkent Nur Sultan'da sabah 07.00'da açılan merkez cami Nur Astana'ya Müslümanlar akın etti. Caminin girişlerine dezenfektanlar yerleştirilirken, namaz kılma yerleri, aralarında 1,5 ila 2 metre mesafe olacak şekilde ayarladı. 

 Müslümanlar camiye maskeyle gelerek namaz kıldı ve Kur'an-ı Kerim okuttu. 

Caminin baş imamı Nurlan Ramazanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin en fazla yüzde 30 dolması şartıyla sabah 07.00 ila 20.00 arası açık kalacağını ve burada tüm sıhhi önlemlerin alındığını belirtti.

Ziyaretçilere maske ve eldiven takmayı önerdiklerini ifade eden Ramazanov, Kur'an-ı Kerim okutmak için aralarında 2 metre boşluk olacak şekilde 10 kişilik yer ayarladıklarını söyledi.

Ramazanov, camide el sıkışmak yerine eğilerek selam vermek gerektiğinin altını çizerek, nikah ayininin de katılımcı sayısının kısıtlandığını ifade etti.

Cemaatin camide en fazla 15 dakika kalması gerektiğini dile getiren Ramazanov, "Müslümanlar namazı kıldıktan sonra camiden bir an önce çıkmalı. Ziyaretçilerin sıhhi kurallara uymalarını istiyoruz. Bu salgın da geçer Allah 5 vakit namazı camide kılmayı nasip etsin." dedi.

Ülkede camiler 16 Mart'ta salgın nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesinin hemen ardından kapatılmıştı.

 Öte yandan Nur Sultan Valiliği, sıhhi kurallara uyulmaması durumunda 12 Mayıs'ta faaliyete geçen toplu taşımanın yeniden askıya alınabileceğini duyurdu.

Valilik, faaliyetine daha önce izin verilen bazı iş yerlerinin, sıhhi kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle tekrar kapatıldığını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15439/nur-sultanda-camiler-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.