6 hafta sonra ilk namaz

Ankara Masası
|
09 Mayıs 2020, Cumartesi - 13:06
6 hafta sonra ilk namaz

Almanya’da Covid-19 tedbirlerini gevşetme kapsamında camiler ibadete açıldı.

Almanya’da Hamburg Merkez Camisi’nde 6 hafta sonra ilk namaz kılındı.
Bu sabah camiye gelenler önceden isimlerini yazdırarak randevu aldı. İlk gün olması dolayısıyla yanında seccade getirmeyi unutanlara tek kullanımlık seccadeler verildi. Adres bilgileri alınan, maske ve seccade kontrolü yapılan kişiler dezenfektan kullanarak camiye girdiler. Namazda, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak saf tutuldu.

İmam Ercan Yüksekkaya, “İslam Birliği ve devletin yaptığı görüşmelerde ibadethaneler için sabah, öğle ve ikindi namazı için 10 metrekareye 1 kişi olmak üzere müsaade verildi. 17 Mayıs’tan sonra belki bir gevşetme daha çıkacak diye umut ediyoruz. Belki o zaman 35 veya 45 kişi alabileceğiz.” dedi.

Bazı camiler kurallara uyarak 9 Mayıs’tan itibaren ibadete açılırken, bir çoğu da ağır şartları yerine getirememekten çekindiği için bir müddet daha kapalı kalacaklarını açıkladı.

Alman devletinin Almanya İslam Konseyi ile yaptığı anlaşmaya göre sadece sabah, öğle ve ikindi ile kısmen teravih namazlarında camiler açılacak ve sadece farzlar kılınacak. Maskeli olmayanlar camiye alınmayacak. Abdesthane ve tuvaletler kapalı kalacak. Namaz sonrası camiler tekrar kapanacak. Her vakit namazından sonra cami dezenfekte edilecek. Vakit namazına gelecek kişiler önceden randevu alacak. Herkes camiye seccadesiyle gelecek. Camide nafile namazı ve tesbihat olmayacak. Saflar arası en az 2 metre tutulacak. 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanların camiye gitmeyecek. 0-12 yaş arası çocukların da camiye getirilmesi yasak. Camiye girişlerde herkesin açık adresi ve telefon numarası kaydedilecek. Olası bir hastalık durumunda bu kişiler karantina altına alınacak. Kurallara uymayan camiler, ciddi manada ceza ve yaptırımlara maruz kalacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11921/6-hafta-sonra-ilk-namaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.