Mehmet Pösteki: "Oyunu n çok artıran İyi Parti yüzde 20'yi geçti"

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, oyunu en çok artıranın İyi Parti olduğunu söyledi. Pösteki, “ İyi Partinin oy oranı yüzde 20’yi geçti” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 16:12
Mehmet Pösteki: "Oyunu n çok artıran İyi Parti yüzde 20'yi geçti"

Mehmet Pösteki, Ankara Masası Arka Plan programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Son anketlere hata payı eklendiğinde Ak Parti’nin yüzde 20, CHP’nin yüzde 25 oy oranında olduğunu anlatan Pösteki, İyi Parti’de ise yükseliş eğiliminin sürdüğünü belirtti.

"AK Parti, MHP ve CHP'den İyi Parti'ye oy geçişi var"

Pösteki,” Hem Ak Parti’den hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden hem Milliyetçi Hareket Partisinden oy geçişleri var. Nereye oy geçişi var? İyi Parti’ye. İyi Parti bu kadar oyunu sadece Ak Parti’den çekmedi ya da sadece MHP’den çekmedi. Batıda bakıyoruz Ege’de Akdeniz’de eskiden CHP’ye oy veren ama ondan önce DYP’li ANAP’lı olup arada sadece 2 parti olduğu için 20 yıldır ya Ak Parti’ye ya da CHP’ye kanalize olmuş olan bir yığın var ortada. Bu seçmen şu anda büyük ölçüde gelmiş durumda İyi Parti’ye”  şeklinde konuştu.

" İyi Parti oyunu en çok artıran parti"

“İyi Parti oyunu en çok artıran parti.” diyen Pösteki, “Bunun bir çok sebebi var Cumhuriyet Halk Partisinden memnun olmayan adam İyi Partiye gidebiliyor. Ak Partiden memnun olmayan MHP’den memnun olmayan İyi Partiye gidebiliyor. Her yerden bir oy geçişi var ve bu konuda herkes memnun. İl  bazlı baktığımızda da illerde de yerelde çok kuvvetlendiğini görüyoruz” ifadesini kullandı.

"İyi Parti'nin oy oranı yüzde 20'yi geçti"

Pösteki, İyi Partinin oy oranının yüzde 20’yi geçtiğinin altını çizdi.

Millet İttifakının lokomotifi İyi Parti olduğunu kaydeden Pösteki, merkez seçmenden muhafazakar demokratlara kadar her kesimde  İyi Partiye eğilim olduğunu dile getirdi.

"Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önde"

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin değerlendirme de yapan Pösteki, Tayyip Erdoğan’a karşı 6’lı masadaki liderler düşünüldüğünde kazanma şansı açısından Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önde olduğunu dile getirdi.

Pösteki, “Kemal Kılıçdaroğlu mu Meral Akşener mi diye sorduğunuzda Cumhurbaşkanlığı için Meral Akşener’in daha fazla öne çıktığını görüyoruz” dedi.

Mehmet Pösteki, ancak fark azalsa da Millet İttifakı'nın adaylık için adı geçen tüm isimlerin sandıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde çıkarak seçimi kazanabileceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1593091/mehmet-posteki-oyunu-n-cok-artiran-iyi-parti-yuzde-20yi-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.