Fahrettin Koca'dan o sözleriyle ilgili yeni açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlerle gerçekleştirdiği toplantıda Yeni Malpraktis Yasasına ilişkin yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını belirterek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Ankara Masası
|
28 Haziran 2022, Salı - 09:39
Fahrettin Koca'dan o sözleriyle ilgili yeni açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlerle gerçekleştirdiği toplantıda kullandığı " Bizim için ana başlıklarıyla; hep gündemimiz olan şiddet, malpraktis, emeklilik, mali haklar. Bu başlıklara ön planda odaklandık. Şiddete karşı biz ne yaptık; burada ön planda şiddetle ilgili 2018 yılında temel kanunda bir değişiklik yaptık. Burada iş yerinde ifadelerin alınacağı özel ve kamu ayrımı yapmadan yine ceza artırımını burada görüyoruz. Özellikle hekimliğin, mesleğin, avukatlarla sigorta şirketleri arasına sıkıştığı bir dönem yaşanıyor. Bizde de benzer yaklaşımın geliştiğini hepimiz görüyoruz. 10 yıllık zaman diliminde yaptığınız bir işlemin karşınıza her an çıkabileceği bir durumdan bahsediyoruz. Dolayısıyla hekimin mesleğini icra edemediği bir noktaya doğru gidiyoruz. Bunu Amerika çözemedi. Ne ile çözdü; dedi ki 'sigorta şirketleri var verirsiniz priminizi, sigorta şirketleri bunu öder, bunun ötesinde bir çözümümüz yok" ifadelerinin çarpıtıldığını belirtti.

" Çarpıtma ise kasta girer"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca "Yeni Malpraktis Yasasını hekimlere dünyadan örnek vererek anlatırken kullandığım bir cümle çarpıtıldı. ‘Hekimin mesleğini icra edemediği bir noktaya doğru gidiyoruz’ cümlesi yasayı gerektiren süreci tarif ediyor. Gerçek videoda. Çarpıtma ise kasta girer" paylaşımında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1606463/fahrettin-kocadan-o-sozleriyle-ilgili-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.