Hindistan’da heyelan! Can kaybı 42 oldu

30 Haziran’da Hindistan’ın Manipur eyaletinde yaşanan heyelan afetinde yaşamını yitirenlerin sayısı 42 oldu.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 11:34
Hindistan’da heyelan! Can kaybı 42 oldu

30 Haziran'da Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Manipur eyaletinin Noney bölgesinde yer alan Tupul demiryolu inşaat alanında yaşanan heyelan felaketinde bilanço her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Yetkililerden gelen açıklamada, kurtarma ekiplerinin 42 kişinin cansız bedenine ulaştığı, yaşamını yitirenlerden 27’sinin ordu mensubu ve 15’inin ise sivil olduğu bilgisi verildi. Arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini kaydeden yetkililer, büyük bölümünü sivillerin oluşturduğu 20 kişinin da kayıp olduğuna dikkat çektiler.

İsyancıların olduğu bölgede demiryolu projesi inşa edilirken, projenin denetimini yapan demiryolu görevlilerinin güvenliğini ise bölgesel ordu personeli tesis ediyordu. Heyelan felaketi Ljei Nehri'nde su akışına da mani olurken, muhtemel tehlikelere karşı bölge sakinlerine uyarılarda bulunulmuştu.

Hindistan ve Bangladeş aşırı yağışlara karşı mücadele veriyor

Son 3 hafta neredeyse aralıksız süren aşırı yağışlar, Hindistan'ın 8 eyaletinde, 45 milyon nüfuslu kuzeydoğu bölgesinde ve komşu ülke Bangladeş'te büyük hasarlara neden olmuştu.

Assam, Manipur, Sikkim ve Tripura kentleri başta olmak üzere bölgede aşırı yağışlardan sonra yaşanan sel ve heyelan afetlerinde 100'ün üzerinde insan yaşamını yitirdi.

17 Mayıs'tan bu yana Bangladeş'te ise 42 kişi hayatını kaybederken, yüz binlerce Bangladeşli evlerini terk etmek durumunda kaldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1632169/hindistanda-heyelan-can-kaybi-42-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.