Jandarmadan ormanlara drone'lu koruma

Havalar ısındı, Aksaray’da ormanlık alanlarda araç ve insan yoğunluğu arttı. Jandarma ekipleri olası yangınlara karşı drone ile denetime başladı.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 17:10
Jandarmadan ormanlara drone'lu koruma

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hava sıcaklığının 35 derecelere kadar çıktığı Aksaray’da orman yangınlarına karşı da önlemlerini artırdı.

Hava sıcaklıklarının iyice yükselmesi sebebiyle ormanlık alanlarda insan ve araç yoğunluğu da artınca İl Jandarma Komutanlığı, kent genelindeki tüm ormanlık alanlarda ekiplerini görevlendirdi. 

Dürbünlerle geniş bölgeyi denetleyen jandarma ekiplerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de eşlik ediyor.

Orman yangınları bakımından Aksaray genelinde yüksek risk taşıyan bölgelerde yangınlarla mücadele için drone ve dürbün gibi cihazlarla donatılmış yaya ve motorlu devriyelerle denetim ve kontroller kesintisiz devam ediyor.

Orman İşletme Müdürlüğü Denetim Memuru Fevzi Altuntaş, konuyla ilgili olarak, “Aksaray’ın Hasan Dağı tepe noktasındayız. Orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde jandarma ekiplerimizle birlikte denetim yapıyoruz. Aksaray’ımızda üzücü bir olay yaşanmaması için gece gündüz jandarmamızla birlikte çalışıyoruz. Jandarmamızla birlikte drone ile denetim yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, çevre ve doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1642663/jandarmadan-ormanlara-dronelu-koruma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.