Skittles şekerlerine “zararlı” davası

Amerika’da dünyaca ünlü "Skittles" şekerlerinin insan tüketimine uygun olmadığı ve sağlığa zararlı olduğu iddiasıyla dava açıldı.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2022, Salı - 11:34
Skittles şekerlerine “zararlı” davası

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli çok uluslu şirket Mars Inc tarafından üretilen dünyaca ünlü "Skittles" şekerlerinin TiO2 (titanyum dioksit) katkı maddesi içerdiği ve insan sağlığına son derece zararlı olduğu iddiasıyla dava açıldı.

Business Insider'da yer alan haberde, California'da yaşayan Jenile Thames isimli vatandaşın, şekerlerin yüksek seviyede titanyum dioksit (TiO2) içerdiği iddiasıyla Mars Inc şirketine dava açtığı kaydedildi.

Mars Inc şirketinden yapılan yazılı açıklamada ise ürünlerde kullanılan TiO2’nin FDA (Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi) koşullarına uygun olduğu ifade edildi.

Mars Inc şirketi, daha önce TiO2 kullandığını kabul etmiş fakat 2016 yılında bu maddenin ürünlerde kullanımını sonlandıracağını duyurmuştu.

Bilim insanları, TiO2 maddesinin sağlığa son derece zararlı olduğu görüşünde. Yapılan farklı araştırmalar da TiO2 maddesinin hamilelikte bebeğe geçebildiğini gösteriyor.

Fransa'da TiO2 maddesinin gıda ürünlerinde kullanımı 2020 yılında tamamen yasaklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1661036/skittles-sekerlerine-zararli-davasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.