CIA’den Putin’in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Hava ile tokalaşan Joe Biden’ın ülkesinin istihbaratından Rusya Devlet Başkanı Putin’in sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Putin’in ölmesini umduğu bilinen CIA, Rus liderin sağlık durumu ile ilgili “Kötü olduğuna dair kanıt yok. Bilakis fazla sağlıklı görünüyor” açıklamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 16:27
CIA’den Putin’in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çeşitli sağlık problemleri yaşadığı hatta kanser hastası olma olasılığının bulunduğu iddialarına dair, “Putin’in sağlık durumunun kötü olduğuna dair kanıt yok” ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, bu sene 70 yaşına girecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık problemleri yaşadığı, dahası kanser hastası olma ihtimalinin bulunduğu ileri sürülmüştü. CIA Direktörü William Burns, iddialara ilişkin, Putin’in “fazla sağlıklı” göründüğü söyleyerek, “Putin’in sağlık durumunun kötü olduğuna dair kanıt yok” yanıtını verdi.

Kremlin ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun iyi olmadığı yönündeki iddiaları net bir şekilde yalanladı. Yaptığı açıklamada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Son zamanlarda Ukraynalı, ABD’li ve İngiliz sözde uzmanlar, Devlet Başkanı Putin’in sağlık durumu hakkında çeşitli sahte bilgiler ortaya attılar. Ama bu iddialar tamamen sahte” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1666574/ciaden-putinin-saglik-durumuna-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.