İstanbul'da eylem ve suikast hazırlığında olan 3 kişi yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İsrail vatandaşlarına yönelik eylem ve suikast hazırlığında olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik soruşturmada 3 kişi daha tutuklandı.
Onur Çetinkaya
|
22 Temmuz 2022, Cuma - 13:55
İstanbul'da eylem ve suikast hazırlığında olan 3 kişi yakalandı

Türkiye’de "İsrailli hedeflere suikast" iddiasıyla Haziran ayında Milli İstihbarat Teşkilatı  tarafından deşifre edilen İran istihbaratına çalışan bir suikast hücresi, düzenlene operasyon ile çökertilmişti.

Otel çevresinde keşif 

Saldırı timinde yer alan ve Taksim Meydanı’ndaki bir otelin çevresinde keşif yapanve eylemi organize eden Keyvan Majdzadeh, suikast timindeki tetikçi Jamal Ghadakchı ve hedef seçilen kurbanların keşif ve gözetlemesinde bulunan Iman Shoajaeıfard adlı 3 İranlı’nın, askeri ve siyasi casusluk suçlamasıyla ifadelerine devam ediliyordu.

Suikast hücresine mensup son 3 şüphelinin ülke içerisindeki bağlantıları tek tek tespit edildi. Casusluk şebekesindeki 3 şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele Ekiplerinden alınarak MİT tarafından yeniden sorgulandı.

Zanlıların,güvenlik birimlerindeki sorgularının ardından 29 Haziran’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Suikast çetesini adm adım takip eden Ekipler, 21 Temmuz günü Taksim'de lüks bir otelin etrafında yine İsrailli vatandaşları takip eden ve suikast hazırlığında olan 3 İranlı suikastçıyı daha gözaltına aldı.

Önce 4 çete üyesini yakalayan ekipler ardından 3 kişiyi daha yakalamasıyla tutuklananların sayısı da böylelikle 7'ye ulaşmış oldu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1667752/istanbulda-eylem-ve-suikast-hazirliginda-olan-3-kisi-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.