İngiltere'de sağlık çalışanı açığı artıyor

İngiltere'de milletvekilleri tarafından hazırlanan bir rapora göre Ulusal Sağlık Sistemi'ndeki (NHS) çalışan açığı kamu sağlığı için risk oluşturuyor.
Ersin Küçükbarak
|
25 Temmuz 2022, Pazartesi - 10:14
İngiltere'de sağlık çalışanı açığı artıyor

İngiltere'de sağlık çalışanı açığı büyüyor. Ülkede milletvekilleri tarafından hazırlanan rapora göre, 12 binden fazla doktor ve 50 binden fazla ebe ile hemşire açığı bulunuyor. Bu açığın NHS tarihindeki en kötü işgücü krizi olduğu belirtiliyor. Sağlık çalışanı açığını ortadan kaldırmak için etkili adımların atılmazken Covid-19 salgını nedeniyle uzayan bekleme sürelerinin daha da uzaması riski bulunduğu ifade ediliyor.

Raporu hazırlayan Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesi’ne başkanlık eden Eski Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, Eylül’de göreve başlaması gereken yeni başbakanın ilgilenmesi gereken öncelikli konulardan birinin sağlık sektöründeki açık olması gerektiğini söyledi.

Hunt,  "NHS’te istikrarlı bir şekilde çalışan açığı olması hem sağlık çalışanları hem de hastalar için büyük bir risk oluşturuyor. Hükümetin bu sorunu aşmak için uzun vadeli bir planı olmaması  sorunun çözümünü daha da zorlaştırıyor" dedi.

Hükümet ise NHS İngiltere'nin daha fazla personel istihdam etmek için uzun vadeli planlar hazırladığını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671659/ingilterede-saglik-calisani-acigi-artiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.