Özdemir; "Olayı siyasallaştırıyorlar"

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, cemevlerine yapılan saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.
Ankara Masası
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 13:24
Özdemir; "Olayı siyasallaştırıyorlar"

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir,  vakfın genel merkezinde cemevlerine ve Alevi sivil toplum kuruluşlarına olan saldırıları değerlendirdi.

"Olayı siyasallaştırıyorlar"

Özdemir yaptığı konuşmada, siyasi partilerin saldırılara yönelik yaptığı açıklamalar ile hiçbir bağlantılarının olmadığını ve olayı siyasallaştırdıklarını dile getirdi.

Vakıf Genel Başkanı; "Birtakım siyasi partiler ve bölücü parti HDP, dün bazı illerde açıklamalar yaptı. O yapılan açıklamalar vakfımıza ait değildir. Bizleri hiçbir şekilde bağlamıyor. Olayı siyasallaştırıyorlar. Bu da bizi Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak son derece derinden üzmekte” diye ifade etti. 

"Ne oyuna geliriz ne de fırsat veririz"

Cemevlerine yapılan saldırının ardından bazı yayın organlarının bölücü terör hesapları tarafından  olayın başka yerlere çekilmek istendiğini vurgulayarak şöyle konuştu; " Bu olaylarla ilgili buradan Alevi canlara ve Alevi dedelerimize seslenmek istiyorum, bu tip provokatif olayları dikkate almayalım. Bu saldırılar sadece bizlere değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılmıştır. İstiyorlar ki bu topraklar Suriye olsun, Irak olsun, kardeş kardeşi öldürsün. Birbirine düşman olsun, kin gütsün ki karanlık güçler ve o kukla oynatıcıları, dün olduğu gibi bugün de yarın da milletimizin kanından beslenmeye devam edemeyecekler. Biz Aleviler olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizzat kendisiyiz. Ne bu oyuna geliriz ne de kardeşliğimize göz dikenlere fırsat veririz. Bu böyle biline.”

Ne Olmuştu ?

30 Temmuz Cumartesi günü Ankara'da 2 cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'na saldırı düzenlendi. Vakıf binasında 1 kadın çalışan bıçakla yaralandı. Emniyet 3 saldırıyı gerçekleştiren A.O.K.'nin yakalandığı açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1685464/ozdemir-olayi-siyasallastiriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.