Ali Hikmet Akıllı ve Erkin Delikanlı'dan Ankapark açıklaması

Ali Hikmet Akıllı son dönemde tartışmalara konu olan Ankapark'la ilgili, "Park bu haliyle bir lunapark olarak kullanılabilir durumda değil. Elektrik aksamında yüzde 10 filan kalmış" dedi. 'Ankara'nın göbeğinde öyle bir şeye gerek yoktu' diyen Erkin Delikanlı ise, "Melih Gökçek, bu kadar güzel eser belediyeciliği yapıyordu sayın cumhurbaşkanı görevden niye aldı? " ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
09 Ağustos 2022, Salı - 20:37
Ali Hikmet Akıllı ve Erkin Delikanlı'dan Ankapark açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı Ankara Masası Gündem Özel'de Ankara'ya ve siyasi gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. 

Ankara siyasetinde uzun zamandır tartışmaların odak noktası haline gelen Ankapark'ın Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmesiyle birlikte siyasette tansiyon yeniden yükseldi.

CHP'li Akıllı ve DP'li Delikanlı, tartışmalara konu alan Ankapark'la ilgili açıklama yaptı. 

"Ankara halkı karar vermeli bizim temel tezimiz bu"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Ankapark'ın geleceğine  Ankara halkı karar verecek' açıklamasını hatırlatan Akıllı, "Buranın kaderine Ankara halkı karar vermeli bizim temel tezimiz bu. Bu kent yönetilirken daha önce hep söylemiştik katılımcı bir anlayışla, halkı yok sayarak onların beklentilerine taleplerin ihtiyaçlarını yok sayarak, bir siyaset bir politika üretmek doğru bir iş değil. Bu nedenle buranın ne olacağına Ankara karar vermeli. Burada kritik şey Ankaralının bu kararı verirken bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi lazım. Ankapark ne durumda? Ne oldu? O yüzdende biliyorsunuz sayın başkan orayı ziyarete açtı dileyenler istediği zaman tur otobüsleriyle parkı gezerek orada ne olup bittiğine dair bilgilendiriliyorlar, hem yasal süreçlerle ilgili hem de içinde bulunduğu durumla ilgili parkın. Benim kişisel fikrimi söyleyebilirim, bence bu park bu haliyle bir lunapark olarak kullanılabilir durumda değil. Elektrik aksamında yüzde 10 filan kalmış." ifadelerini kullandı. 

"Ankapark'ta 80 küsur kadar hırsızlık vakasını güvenlik görevlileri bildirdi"

Ankapark'ın tesliminin tedbiren durdurulmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesinin güvenlik bulundurduğunu söyleyen Akıllı, "Bütün oyuncaklar bütün o tesisatlar yüzde 10 düzeyinde. Elektrik tesisatı, bütün kablolar çalınmış, kesilmiş, elektrik panolarının içi boşaltılmış. Bu nasıl oldu derseniz, burada belediye Ankapark’la ilgili sözleşmeyi feshettikten sonra oranın teslimini istedi ama o ara bir mahkeme 50 bin liralık, 801 milyon dolar harcanmış bir yerde 50 bin liralık teminatla parkın teslimini tedbiren durdurdu. Büyükşehir belediyesi buna rağmen etrafını güvenlik altına aldı yani güvenlik görevlileri bulunduruldu ama içine girme imkanı yoktu. Sanıyorum 80 küsur kadar hırsızlık vakasına emniyete bizzat büyükşehir belediyemizin güvenlik görevlileri bildirdi." diye konuştu. 

" Gökçek’in dinozorlarının kırıldığını çürüdüğünü bizzat orada görürsünüz"

Akıllı, "Sadece dışında görevli bulundurabiliyorsunuz ve tabi kendi böyle görüş alanı içerisinde 3-5 metrede bir güvenlik koyma imkanı yok. Bir şekilde insanlar oraya girdiler. Ankara çayı geçiyor oradan bir yerde kabloları kesip suya atıp parkın diğer çıkışında oradan alıp yükleyip götürüyorlar böyle hırsızlık vakalarıyla karşılaşıldı. Bu tabi sadece tedbir dönemi değil bundan öncesi de vardı. O ara büyükşehrin ihtarname süreçleri denetleme süreçleri işlerken de orada hasar oluşuyor. Birde sadece bu değil orada bir teleferik var imalatı yaklaşık yüzde 20’ler civarında ama paranın neredeyse tamamı ödenmiş, şimdi bu harcanan parayı söylerken bunu söylüyor. Teleferik yüzde 20’de, elektrik aksamı yüzde 10’da. Eğer gezip gördüyseniz o oyuncakların özellikle sayın Gökçek’in dinozorlarının kırıldığını çürüdüğünü bizzat orada görürsünüz" dedi. 

"Bilir kişi raporlarında hepsi tespitli"

Tamamlanmamış işlere tam paralar verildiğini söyleyen Delikanlı "Biz, 801 milyon doları göstere göstere hiç ederken neredeydiniz diye soruyoruz. Anfa'nın oraya girmesine gerek kalmadan zaten siz 801 milyon doları bir şekilde siz aldınız. Tamamlanmamış işlere tam paralar verdiniz, değerinden daha fazla paralar verdiniz. Gerek bilir kişi raporlarında gerekirse mahkeme kararlarında bunların hepsi tespitli. " şeklinde konuştu

"Melih Gökçek, madem öyle bu kadar iyiydi, sayın cumhurbaşkanı görevden niye aldı?"

Melih Gökçek'in eserlerinin AK Partili yöneticiler tarafından halen savunuluyor olmasının çok enteresan olduğunu söyleyen Delikanlı şunları ifade etti: "Atatürk'ün mirası olan bir yerde, Ankara'nın göbeğinde eser belediyeciliği yerine iki tane heykel ile, maketle, iki tane ne idüğü belirsiz oyuncakla sanki eser belediyeciliği yapıyormuşçasına, bunu da farklı lanse edip, burada istihdam olacaktı, şu, bu olacaktı... Ankara'nın göbeğinde öyle bir şeye gerek yoktu. Ankara'nın göbeğinde hayvanat bahçesi olan, mesire alanı olan, Ankara'ya nefes aldıran yeşil alanlı bir yeri siz aldınız rant uğruna tıpkı bizim genel merkeze yaptığı gibi Sayın Gökçek'in. Rant uğruna orada bir organizasyon sağladınız. Arkasından da bunu haklılık olarak savunuyorsunuz. Melih Gökçek'in yaptığı bir eseri mevcut AK Partili yöneticilerin de halen savunuyor olması da çok enteresan. Madem öyle bu kadar iyiydi, bu kadar mükemmeldi, bu kadar güzel eser belediyeciliği yapıyordu sayın cumhurbaşkanı görevden niye aldı? AK Parti Ankara il başkan yardımcısı önce cumhurbaşkanına onu sorsun. Ondan sonra dediklerini hukuk çerçevesinde ciddiye alalım. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1704533/ali-hikmet-akilli-ve-erkin-delikanlidan-ankapark-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.