Bakan Kirişçi: Akdeniz'den hayırlı haberler duyacağız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Abdülhamid Han sondaj gemisiyle ilgili, "İnşallah hayırlı haberle 40 gün, bilemediniz iki ay içinde biz bir duyacağız ki 'Akdeniz başkalarının da keşfettiği gibi bizim geç kaldığımız ama keşfettikten sonra da enerji ihtiyacımızın karşılanmasında önemli bir coğrafyadır.' diyeceğiz." ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 14:05
Bakan Kirişçi: Akdeniz'den hayırlı haberler duyacağız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mersin'de Akdeniz'de göreve başlayan Abdülhamid Han sondaj gemisinin çalışmalarına ilişkin konuştu.

Sondaj gemisinin ilk görev yerine uğurlandığını anımsatan Kirişci, "Yaşı müsait olmayan kardeşlerim belki hatırlayamayabilir. Bu ülkede öyle sondaj çalışması veya bu sondaj çalışmaları için bir geminin kiralanması, bunların hepsi hayaldi. Şu anda 4 tane sondaj gemimiz var. İki tane de sismik araştırma yapan gemimiz var. Bunların mülk sahibiyiz. En son aldığınız gemi dünyada bir ilk. Yedinci nesil bir gemi. Bu gemi, o günkü tören sonrası demir aldı. İnşallah hayırlı haberle 40 gün, bilemediniz 2 ay içinde biz bir duyacağız ki 'Akdeniz başkalarının da keşfettiği gibi bizim geç kaldığımız ama keşfettikten sonra da enerji ihtiyacımızın karşılanmasında önemli bir coğrafyadır.' diyeceğiz. Tıpkı Karadeniz'deki doğal gaz gibi." dedi.

"Kuyuları kapatmışlar"

Kirişci, geminin uğurlandığı törende, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkililerinden, Adana'da 1948 yılında keşfedilen bir kuyunun daha sonra kapatıldığı bilgisini aldığını belirtti.

"'Olur Efendim' desek bu sıkıntılar yaşanmazdı"

Adana'nın bir anda petrolle, doğal gazla anıldığını, Mersin'in Abdülhamid Han gemisine ev sahipliği yaptığını anlatan Kirişci, "Kendi enerjinizi yerlileştirmek, millileştirmek elbette önemli ama bu vizyonu kim ortaya koydu? Bu duruşu kim sergiledi? Biz, başkaları gibi kulağımızın üstüne yatıp dışarıdan gelen talimatlara 'olur efendim, baş üstüne efendim, emir anlaşılmıştır efendim' demiş olsaydık bugünkü yaşadığımız sıkıntıların pek çoğunu belki yaşamazdık ama kapı kulu olmaya devam ederdik." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1709660/bakan-kirisci-akdenizden-hayirli-haberler-duyacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.