TRT EBA Kanalları, Özel İçerikleriyle 21 Eylül’de Yeni Yayın Dönemine Hazır

Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise’yi 18 milyon öğrencinin hizmetine sunarak, çocukların okul ve dersleriyle bağlantılarının kopmamasını sağlayan TRT, 21 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi için ders çekimlerini ve yayın içeriklerini tamamladı.
IHA-20200918AW117858
|
18 Eylül 2020, Cuma - 14:16
TRT EBA Kanalları, Özel İçerikleriyle 21 Eylül’de Yeni Yayın Dönemine Hazır

Dersleri daha ilgi çekici hale getirmek için keyifle seyredilecek birçok programa imza atan TRT EBA kanalları, öğrencilerin yanında öğretmen ve velileri de unutmadı. 

TRT EBA’ya özel programlar

29 Haziran’da başlayan yaz dönemi yayınlarında derslerin yanı sıra “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” programı TRT EBA’nın üç kanalında da ekranlara geldi. Sanat, kültür, bilim, spor ve yaşam becerileri gibi çocukların yeteneklerini yakından ilgilendiren alanlarda da yine beğeniyle izlenen birçok program izleyiciyle buluştu. Velilere yönelik “Bizden” programı, öğretmenlere rehberlik eden “Öğretmenler Odası” ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların katıldığı yarışma programı “Hazır Mısın?”, TRT EBA’nın özgün programları arasında yerini aldı.


TRT 4 bini aşkın video çekimini tamamladı

Bugüne kadar 3 bin 344 ders ve etkinlik yayınlayarak büyük bir başarıya imza atan TRT EBA, şimdi yeni bir rekora hazırlanıyor. 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacak yeni dönem yayınlarında kullanılmak üzere 4 bini aşkın video çekimini tamamladı. TRT EBA kanallarında ders yayınları dışında; öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik eğitici ve ilgi çekici içerikler sunan “Tasarım ve Beceri Atölyeleri”, “Özel Eğitim Programları”, “Bizden”, ve “Öğretmenler Odası” programlarının yayınları da devam edecek. Dersler ve programlar işaret dili ile yayınlanacak.

"Türkiye, uzaktan eğitimde dünyadaki başarılı üç beş ülkeden biri" 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplantıda, Türkiye'nin uzaktan eğitimde dünyadaki başarılı üç beş ülkeden bir tanesi olduğunu belirterek, "Bu anlamda da çok müsterihim." dedi. 

Her geçen gün çok daha dolu programlar ve içeriklerle tüm paydaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Selçuk şöyle devam etti: 


"Sayısı altı binlere ulaşan EBA Destek Merkezleri kurduk"

" Şu anda sayısı altı binlere ulaşan EBA Destek Merkezleri kurduk. Çok kısa sürede bir sürede kurduk ve isteyen her çocuğumuz internet ihtiyacı, bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz gelip bu merkezlerde rahatlıkla çalışabilirler. Ve bu merkezlerin sayısını 20 bine doğru da çıkarıyoruz.İstiyoruz ki her çocuğumuz bu araçlardan, imkanlardan faydalansın."  

 "3 haftada 3 kanalı gerçekleştirdik"

Yeni yayın dönemi tanıtım toplantısına katılan TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren de, 3 haftada 3 kanalı gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Eren,"Gerçekten tüm dünyada örnek bir vak’a olduk bu alanda. Bu kadar kısa sürede yayın hayatına geçebildik” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/173445/trt-eba-kanallari-ozel-icerikleriyle-21-eylulde-yeni-yayin-donemine-hazir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.