İran: Bağdat'a uçuşlar durduruldu

İran, Irak'ta yaşanan şiddet eylemlerine ilişkin ülke sınırlarını kapattı. İran, Irak'a uçuşların durdurulduğunu açıkladı.
Ankara Masası
|
30 Ağustos 2022, Salı - 12:13
İran: Bağdat'a uçuşlar durduruldu

İran İçişleri Bakanlığı Yardımcısı Mecid Mirahmedi, Irak'ta yaşanan şiddet olaylarından dolayı komşu ülkesi olan Irak ile tüm kara sınırlarının kapatıldığını açıkladı.

Devlet televizyonuna konuşan Mirahmedi, " Irak'taki istikrarsız ortam nedeniyle İran ve Irak'ın tüm kara sınırlarının kapatıldığını ve kimsenin sınırlardan geçmesine izin verilmeyeceğini vurguluyorum" dedi.

İranlılar seyahat hazırlığındaydı

Karar, İran vatandaşlarının Kerbela'da şehit edilen İmam Hüseyin ve 71 taraftarının anısını canlı tutmak için düzenlenen Erbain anma töreni için yola çıkacakları sırada duyuruldu. 

İranlıları ülkelerine götürecek uçuş planı

İranlı haber ajansı Tesnim'e konuşan İran Havacılık Kurumu Sözcüsü Mir Ekber Rezevi Irakta bulunan İranlı vatandaşlar için  Necef şehrine olağanüstü bir uçuş planı yaptıklarını belirtti.

Irak'ta ne Oldu? 

Irak'taki hükümet lideri Sadr s osyal medya hesabından yaptığı açıklamayla "siyasetten tamamen çekildiğini" duyurdu. Bunun ardından Sadr destekçileri hükümet binalarını bastı. Güvenlik güçleri ile karşı karşıya kalan Sadr destekçileri arasında çatışma çıktı. 15 kişi ölürken 350'den fazla kişi yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1743743/iran-bagdata-ucuslar-durduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.