Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yunanistan'ın tacizleri konusunda dışişlerimiz çalışıyor. Zaten Yunanistan da ne yaptığının farkında ve kendine çekidüzen vermeye başladı. Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki olmak istediğine yönelik iyice düşünerek akrar vermeli. Aksi halde bir gece ansızın gelebiliriz." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
06 Eylül 2022, Salı - 10:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-8 Eylül tarihlerinde Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı ziyaret edecek. İlk durak ise Bosna-Hersek olacak. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bosna Hersek ziyaretimizde ülkeler arası ikili ilişkilerimizi görüşeceğimiz toplantılar gerçekleşeceğiz. Ardından Sırbistan ve Hırvatistan'a gidip orada da ikili ilişkileri müzakere edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız iş birlikleriyle ilgili görüşeceğiz. Hırvatistan ile ikili ticaret hacmimiz yükseliyor. TİKA'nın desteğiyle Hırvatistan'ın Sisak şehrinde cami açılışımızı yapacağız.

Mitroviça'da biliyorsunuz arzu edilmeyen sıkıntılar hep yaşandı. Sırpların ağırlıklı olarak yaşadığı bir bölge. Bu seyahatte muhtemelen Vucic ile bu konuyu görüşeceğiz ve kendisinin ağırlığını koymasıyla çözülür diye düşünüyorum.

Yunanistan'ın tacizleri konusunda dışişlerimiz çalışıyor. Zaten Yunanistan da ne yaptığının farkında ve kendine çekidüzen vermeye başladı. Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki olmak istediğine yönelik iyice düşünerek akrar vermeli. Aksi halde bir gece ansızın gelebiliriz."

"Bizim doğal gaz  sıkıntımız yok"

Erdoğan, "Türkiye'nin doğal gaz tedariği konusunda bir sıkıntısı var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Doğal gaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1760830/cumhurbaskani-erdogan-bir-gece-ansizin-gelebiliriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.