Avrupa Birliği,''Rusya piyasaları manipüle ediyor''

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 14:18
Avrupa Birliği,''Rusya piyasaları manipüle ediyor''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu'nda konuştu.

Putin, G7 ve Avrupa Birliği'nin Rus petrol ve doğal gaz ürünlerine tavan fiyat uygulama planlarına tepki gösterdi.

Rusya'nın enerjiyi silah olarak kullandığına yönelik suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Putin, ''Bize gelen talep doğrultusunda doğal gaz sevk ediyoruz. Eğer türbini verirseniz Kuzey Akım'ı yarın faaliyete geçiririz. Ama vermiyorlar.” dedi.

Sözleşmelerimize ve çıkarlarımıza aykırı olursa petrol, doğal gaz veya kömür, hiçbir şey göndermeyiz diyen Rusya Devlet Başkanı, ABD'nin kendi gazını Rus gazına göre çok daha pahalı bir şekilde Avrupa'ya satmak istediğini sözlerine ekledi.

''Rusya piyasaları manipüle ediyor''

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ve Putin'e tepki gösterdi. 

Elektriğin en yoğun kullanıldığı zamanlarda tüketimi düşürme hedefi belirlenmesini teklif edeceğiz. diyen Ursula von der Leyen: "Düşük maliyetle elektrik üreten şirketlerin gelirlerine tavan uygulanmasını teklif edeceğiz." ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı, Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını teklif edeceklerini belirtirken, Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatını durdurması hamlesi hakkında ise  "Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1762741/avrupa-birligirusya-piyasalari-manipule-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.