Hilal Ayık: Biz metrodan ümidimizi kestik

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Mansur Yavaş'ın Havaalanı Metrosu sözünü hatırlatarak,"Yapmaya niyetiniz olsa aradan üç sene geçmiş, projesi de yapılırdı, ihalesi de yapılırdı. Biz ne yazık ki metrodan ümidimizi kestik " dedi.
Ecem Çetin
|
16 Nisan 2022, Cumartesi - 00:24
Hilal Ayık: Biz metrodan ümidimizi kestik

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Nisan Ayı 5. Birleşiminde yaptığı konuşmada Mansur Yavaş'ın Havaalanı Metrosu sözünü hatırlattı. 

Ayık, "Metroyu yapmaya niyetiniz olsa aradan üç sene geçmiş, projesi de yapılırdı, ihalesi de yapılırdı, etüdü de yapılırdı.  Ama geldiğimiz noktada, biz metrodan ne yazık ki, ümidimizi kestik" dedi.     

"Kuzey Ankara'ya verilmiş bir havaalanı metrosu sözü vardı"

Konuşmasında metronun Ankara'ya değer katacağını söyleyen Ayık, "2022 yılında devlet yatırım planına alınmış, yetki bizde değil, o yüzden yapamıyoruz diyorsunuz. Ya, yapmaya niyetiniz olsa aradan üç sene geçmiş, projesi de yapılırdı, ihalesi de yapılırdı, etüdü de yapılırdı. Ama geldiğimiz noktada ,biz metrodan ne yazık ki, ümidimizi kestik. Ama hatırlatmak istiyorum. Benim bölgeme, Kuzey Ankara'ya verilmiş bir havaalanı metrosu sözü vardı. Ben o sözün bölgem adına tutulmasını istiyorum ki, Başkent Ankara'ya değer katacak işler diyoruz ya, evet Başkent Ankara'ya havaalanı metrosu olması değer katar ve tüm Ankara'yı ilgilendiren bir iş olur. " ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1428460/hilal-ayik-biz-metrodan-umidimizi-kestik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.