Altay tankında seri üretime 2023'te geçilebilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının seri üretiminin ilk aşaması için yurt dışından alınacak güç paketiyle ilgili testlerin sonuçlanmaya yakın olduğunu ve motor tedarikiyle gelecek yıl seri üretime başlanacağını bildirdi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 13:49
Altay tankında seri üretime 2023'te geçilebilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Güney Afrika'nın başkenti Pretorya'daki Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'ye katılarak temas ve incelemelerde bulundu.

Altay tankı için motor güç grubu tedarikinde çözüm yakın

Altay ana muharebe tankının seri üretim sürecinin başlangıcı için ihtiyaç duyulan güç grubunun tedariki arayışında çözüme çok yakın olduklarını belirten Demir, şunları söyledi:

“Malum bahsettiğimiz bir ülke vardı, oradan gelen güç paketini entegre ettik. Çok geniş ölçüde testler yaptık, testlerden geri bildirimler aldık. Belirli düzeltmeler olması gereken yerlerde faaliyetler başladı, o mesele iyi gidiyor. Seri üretimle ilgili belirli anlaşmalar yapıldığı aşamada üretime geçebilecek durumda olacağız.

Güç paketi prototipleri test edildi

Yani bunun ilk aşaması güç paketinin ilk prototiplerinin alınması, entegre ve test edilmesiydi. Bu adımlar başarıyla devam etti hatta sonuçlanmaya çok yakın diyebiliriz. Ondan sonra siparişin belli bir miktara bağlanıp, getirilip, seri üretimin başlaması var. O da önümüzdeki yıl olacak bir işlem.”

Milli Ana Muharebe Tankı (AMT) ALTAY’ın motor ve transmisyonu için Güney Koreli Doosan Infracore Co. ve S&T Dynamics Co. şirketlerinin sözcüleri, daha önce BMC ile görüşmeler yapıldığını doğrulamıştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1795978/altay-tankinda-seri-uretime-2023te-gecilebilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.