Karadeniz'e kablo döşeyecek gemi İstanbul'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
30 Eylül 2022, Cuma - 13:27
 Karadeniz'e kablo döşeyecek gemi İstanbul'da

Düzce'de AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'e kablo döşeyecek gemi İstanbul'da

Karadeniz'de doğal gaz arama çalışmaları yapılan bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu söyleyen Dönmez, yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Dönmez, "Şu anda orada karada ve denizde yaklaşık 8 bin kişi çalışıyor. 30 gemi, en az 7-8 helikopterle lojistik destek sağlıyoruz. Karada çok ciddi iş makineleri ve servis sağlayıcıların hummalı bir çalışması var. Dünyanın muhtelif yerlerinden bazı malzemeleri tedarik ediyoruz, sözleşmeleri yapıldı geliyor. Bugün de Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisi, İstanbul Boğazı'na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Nasıl diğer boruları çektik, çekmeye devam ediyoruz, kablo işini de bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gaz deposu tam dolu vaziyette"

Avrupa'da yaşanan doğal gaz krizine değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Türkiye olarak tedbirlerin alındığını aktardı.

Deponun kapasitesini 3.2 milyar metreküpten 4.6 milyar metreküpe genişletme çalışmasında sona gelindiğini belirten Dönmez, Silivri'deki yeraltı gaz deposu tam dolu vaziyette olduğunu söyledi.

Tuz Gölü'ndeki deponun da 1.2 milyar metreküplük bir rezervin, depolama alanının da doluluk oranının tam olduğuna dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808966/karadenize-kablo-doseyecek-gemi-istanbulda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.