Dönmez,"Yerli gaz cumhuriyetin 100. yılında milletimizle buluşacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli gaz ile ilgili konuştu. Bakan Dönmez, "Hedefimiz Cumhuriyet'in 100. yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmaktır." dedi.
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 11:04
Dönmez,"Yerli gaz cumhuriyetin 100. yılında milletimizle buluşacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı.

Konuşmasında yerli gaz ile ilgili bilgiler aktaran Bakan dönmez müjdeli bir mesaj verdi.

"Yerli gaz cumhuriyetin 100. yılında milletimizle buluşacak"

Kullanılan doğal gazın yüzde 99’u, petrolün ise yüzde 92’simin ithal edildiğini belirten Dönmez, "Dünyada gerçekleşen ve makul gerekçeler ile açıklanamayan yüksek enerji fiyatları ister istemez ülkemizi de etkilemektedir. Farklı kaynaklardan istediğimiz zamanda ve miktarda doğal gaz temin etme esnekliğine sahip olduğumuzdan arz güvenliği noktasında bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz cumhuriyetin 100. yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmaktır." diye konuştu.

"Eylül'de 9.1 milyar TL tutarında elektrik tüketim desteği verildi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bakanlığının bütçesine ilişkin sunumunda Eylül'de 9.1 milyar TL tutarında elektrik tüketim desteği verildiğini de  söyledi.

"Doğal gaz da 100 milyar lira sübvansiyon yaptık" 

Doğal gaz da yapılan sübvansiyon hakkında da bilgi veren Bakan Dönmez, "Vatandaşlarımızın söz konusu yüksek fiyatlardan asgari seviyede etkilenmesi için geçen yıl elektrik ve doğal gaz da 100 milyar lira sübvansiyon yaptık. Söz konusu destek, bu yıl da artarak devam etmektedir. Mesken aboneleri için elektrikte düşük kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gaz da ise yüzde 75 devlet desteği ile vatandaşımız dünya enerji piyasalarında yaşanan yükselişlere karşı önemli ölçüde korunmaktadır." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1935902/donmezyerli-gaz-cumhuriyetin-100-yilinda-milletimizle-bulusacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.