Ulus yenileniyor

Ulus yenileniyor. Tarihi Anafartalar Çarşısı, Ulus İş Hanı ve eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında restorasyon projeleri sürüyor.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 11:56
Ulus yenileniyor


Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin tarihi ve ticari merkezlerinden biri olan Ulus’ta başlattığı dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ulus’u özgün dokusunu koruyarak eski canlı günlerine kavuşturuyoruz. Tarihi Anafartalar Çarşısı, İş Hanı ve eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında restorasyon projelerimizi sürdürüyor, bölgeye teknoloji merkezimizi kazandırmak için de çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.” dedi.   

60 yıllık Anafartalar Çarşısı yenileniyor

10 Kasım 1964’te açılan ve Ankara’nın yürüyen merdivenli ilk alışveriş merkezi olan Anafartalar Çarşısı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çarşıda, statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekânda tavan, duvar ve zemin kaplama tadilatları ile elektrik ve mekanik tesisatlarında yenileme gerçekleştiriyor.

Anafartalar Çarşısı’ndaki çalışmaların gelecek yıl nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Ulus İş Hanına “Teknoloji Merkezi” kuruluyor

 ABB Ulus İş Hanı’nda ise yapının özgün mimarisini koruyarak tahribatların giderilmesi çalışmalarını sürdürüyor. Ulus İş Hanı’nın bir kısmı Teknoloji Merkezi olarak üniversite öğrencilerinin kullanımına açılacak. Bu çalışmaların da 3 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki çalışmalar sürüyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri; eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki çalışmalara da devam ediyor. 2017 yılında boşaltılan ve atıl kalan binadaki tadilat ve onarımın 2023 yılının haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

Bu çalışmaların ardından binaya EGO Genel Müdürlüğünün taşınması ve bölge esnafının işlerinin artması bekleniyor.

Çalışmalarla Ulus’un yeni bir görünüme kavuşması ve tekrar cazibe merkezi hâline gelmesi hedefleniyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1814981/ulus-yenileniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.