Benzin ve motorine zam

Petrol ve döviz piyasasına paralel olarak dalgalanan benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren zam geliyor.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ekim 2022, Salı - 09:33
Benzin ve motorine zam

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan petrol fiyatları yeni haftaya bir miktar yükselişle başladı. Brent petrolün fiyatı 89 dolara çıkarken dövizde yukarı yönü hareketlilik sürüyor.

Öte yandan, OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+), kasım ayı üretim kotalarına son şeklini vermek üzere çarşamba günü Viyana'da bir araya gelecek.

Bloomberg, düşen petrol fiyatları ve şiddetli piyasa oynaklığı karşısında grubun, üretimi günde 1 milyon varilden fazla azaltma olasılığını değerlendireceğini duyurdu.

Benzin ve motorine zam geliyor

Bütün bu gelişmeler benzin ve motorine zam olarak yansıyor.
Ekonomi muhabiri gazeteci Cahit Saraçoğlu'nun aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren benzine 62 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam gelecek.

Saracoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, " Brentin 89 dolara dayanması, dövizin ve yurtdışı ürün fiyatlarının artışı akaryakıtta zamma döndü. Bu gece yarısından itibaren motorinde grubunda 1.10 lira, benzinde 62 kuruş zam bekleniyor. LPG’de yarın olası 75 kuruşluk bir indirim söz konusu…" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815859/benzin-ve-motorine-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.