İYİ Parti'de bazı isimler Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıyor iddiası

Gazeteci Abdülkadir Selvi, İYİ Parti'de Koray Aydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığını, 22 milletvekilinin de Aydın'a destek verdiğini iddia etti. Selvi, Genel Başkan Meral Akşener'in çatlak seslere son vermek için kongre kararı aldığını ifade etti.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2022, Salı - 10:12
İYİ Parti'de bazı isimler Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıyor iddiası

Haziran 2023 seçimleri yaklaşırken, altılı masanın adayı kim olacak tartışmaları sürüyor.

Adaylık için ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön plana çıkıyor.

Ancak altılı masanın ortaklarından İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkanlar olduğu iddia edildi.

Gazeteci Abdülkadir Selvi, İYİ Parti içinden bir grubun Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanamayacağı görüşünde olduğunu öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partide çatlak oluşmasını engellemeye çalıştığını ifade eden Selvi "O nedenle de bazen rest çekiyor, bazen çok sert çıkışlar yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Akşener neden kurultay kararı aldı?"

Akşener'in kurultay kararı almasında bu gelişmelerin etkili olduğunu vurgulayan Selvi şunları yazdı:

22 milletvekilinin ve teşkilatın önemli bir bölümünün Koray Aydın’ı desteklediği söylendi. Bu durum karşısında Akşener, kurultay silahını çekti. Akşener daha önce CHP’yle girdikleri tartışmalar nedeniyle Yavuz Ağıralioğlu’nu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan, Koray Aydın’ı ise Teşkilat Başkanlığı’ndan almıştı. Akşener neden kurultay kararı aldı? Bir de işin yasal bir boyutu var. İYİ Parti 2 yıl içinde kongre yapmak durumunda. Ama bunu 1 yıl erteleyebilir. Yani seçimden önce de yapabilir seçim sonrasına da erteleyebilirdi.

Selvi, parti içerisindeki tüm itirazlara rağmen Meral Akşener'in 6'lı masadan Kılıçdaroğlu'nun ismi çıkması durumunda engelleyici bir rol oynamasını beklemediğinin altını çizdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1816029/iyi-partide-bazi-isimler-kemal-kilicdaroglunun-adayligina-karsi-cikiyor-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.