İsrail ile Lübnan arasında tansiyon yükseldi

İsrail ile Lübnan arasında ipler gerildi. Her iki ülkede yönetimi orduya hazır ol emri verdi.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 09:39
İsrail ile Lübnan arasında tansiyon yükseldi

İsrail ve  Lübnan arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi. 

Ordular teyakkuza geçti. İki ülke arasında tansiyon giderek yükselmeye başladı. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Lübnan ile deniz sınırı çizilmesine ilişkin müzakerelerdeki olumsuz gelişmeler üzerine orduya sınırda "saldırgan veya savunma odaklı her türlü senaryoya hazırlık yapılması" talimatı verdi.

Açıklamada, "Lübnan ile deniz sınırının çizilmesine ilişkin müzakerelerdeki gelişmeler üzerine Gantz, savunma birimlerine, gerilimin tırmandığı kuzeyde, saldırgan veya savunma odaklı her türlü senaryoya hazırlık yapılması talimatı verdi." ifadeleri yer aldı. 

İsrail ile Lübnan arasında deniz sınırı çizilmesine ilişkin ABD arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerdeki olumlu hava bugün değişmişti. İsrail Başbakanı Yair Lapid'in anlaşma taslağında Beyrut'un değişiklik taleplerini reddettiği bildirilmişti.

İsrail, "duba çizgisi" olarak isimlendirdiği hattın anlaşmaya "uluslararası deniz sınırının çizilmesi" şeklinde geçmesini istiyor. Buna karşın Lübnan'ın anlaşmada bunun bir "uluslararası sınırın çizilmesi" değil "sınırdaki çatışmanın sona ermesi" şeklinde yer almasını istediği aktarılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1822313/israil-ile-lubnan-arasinda-tansiyon-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.