Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ile görüşme ve F16 mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Putin ile görüşmesi, Miçotakis ve F-16 savaş uçaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 13:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ile görüşme ve F16 mesajı

Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Rusya lideri Putin ile görüşmesi hakkında konuştu. 

Putin ile görüşmesi 

Putin'i doğum günü dolayısıyla aradığını söyleyen Erdoğan, tebrik ettikten sonra ikili ilişkilerle ilgili konuştuklarını söyledi.

Ukrayna savaşı ve sonrasında tahıl sevkiyatı konularında arabuluculuk yapılmasından dolayı Putin'in teşekkür ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı,"İkili ilişkilerimize yönelik 3-4 gün içerisinde etraflıca görüşme yapabilirsek iyi olur. Asya görüşmelerine Sayın Putin'in de gelme durumu olursa gerek ikili görüşmeler, gerek Rusya-Ukrayna açısından görüşmelerimiz olabilir. Orada bir mutabakatımız oldu. Gerek telefon gerek Asya bir temasımız olacak." İfadelerini kullandı.

Miçotakis ile tartışma iddiası

Erdoğan tartışma iddialarına ise, "Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kendisinin orada programda olmamasına rağmen konuşması, ben konuşmamı yaptım masama geçtim. O da oradan bana cevap yetiştirmeye kalktı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu seviyeye düşer mi? Birkaç kelamını dinledim, doğru dürüst kimse de alkışlamadı." açıklamasını yaptı.

"F-16 konusunda İhtiyacımızı giderecek çok ülke var"

F-16 konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ABD'ye gözdağı verdi. "Ben böyle bir alternatiften bahsetmedim. Dünyada bunun da alternatifleri var. Bu konuyla ilgili biz nasıl patriotlarla ilgili ihtiyaçlarımız karşılanmazsa S-400'leri aldıysak F-16 konusunda da ABD ihtiyacımızı gidermezse dünyada bu ihtiyacımızı giderecek çok ülke var." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1823114/cumhurbaskani-erdogandan-putin-ile-gorusme-ve-f16-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.