Nihat Yalçın: Hizmetler aksayacaksa bu sizin iş bilmezliğinizdendir

AK Partili Nihat Yalçın, ABB'nin suya yüzde 50 indirim yapılması halinde hizmetlerin aksayacağı yönünde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Yalçın, Mustafa Tuna döneminde de suya yüzde 50 indirim yapıldığının altını çizerek " Eğer hizmetleri aksatacaksanız bu sizin iş bilmezliğinizden, beceriksizliğinizdendir" dedi.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2022, Salı - 19:48
Nihat Yalçın: Hizmetler aksayacaksa bu sizin iş bilmezliğinizdendir

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi'nde söz alan  AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, suya yüzde 50 indirim getiren teklifin mecliste kabul edilmesinin ardından ABB'den yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Yalçın, kademeli su tarifesiyle suyun metreküpüne yüzde 60 ile 400 arasında bir zam uygulandığını belirterek, teklifle bu zam oranlarını yüzde 30 ile 60 arasına çekmek istediklerini söyledi.

" Bugüne kadar açıklananların çoğunda olduğu gibi bu yalan"

ASKİ'nin gelir kalemlerinde 2021 yılında suyun metreküpü 5 lirayken 1.8 milyar gelir elde edildiği bilgisinin yer aldığını belirten Yalçın, "ASKi’nin gelirleri yaklaşık 1.8 milyar liraya düşecektir. Sudan gelirleri. Bu sizin geçtiğimiz ayın 2021 yılının bütçe kesin hesabı. Su gelirleri 1 milyar 829 milyon. Ya bunun çoğunluğunda yarısında zaten 5 TL’ydi. Yarısından sonrada cüzi oranında zamlar yapıldı. Zamlanarak gitmeye başladı. Şimdi nasıl 1.8 milyara düşüyor? Bir defa sizin kendi bütçe kesin hesabınız yapmış olduğunuz açıklamayı yalanlıyor. Bu bir kere yalan. Bugüne kadar açıklananların çoğunda olduğu gibi bu yalan." diye konuştu.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

Ankara’nın susuz kalmaması, devam eden altyapı çalışmaları, Polatlı, Elmadağ, Gölbaşı hatların çalışmaların devam etmesi, işte bu yüzden belediyenin büyük projelerinin ihale süreçlerinin iptal edilmesi, Ankara’da hayat felç oluyor. Maalesef bazı sosyal yardımlar. Kırsal kalkınma destekleri. Bu karar nedeni ile hepsi iptal edilecek. Ankara’da hayat duracak. 30 milyar lira bütçesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesinde sadece bu yapılan zammı makul düzeye çekme teklifimiz yüzünden Ankara’da hayat duracak öyle mi? Kusura bakmayın bundan dolayı eğer hayat duracaksa bu sizin aciziyetinizdendir. Hem su ücretlerini indirip, hem de bu hizmetlerin hepsini yapacağız diyen kimdi? Mansur Yavaş. Ne dedi? Ankara’nın bütçesi tüm hizmetleri yapmaya yeter dedi. Hepimiz şahitlik ettik. Seçim döneminde buna şahitlik ettik. Yeter ki kaynakları doğru kullanın. Şimdi siz, kaynakları doğru kullanmıyor musunuz?

"Bu sizin iş bilmezliğiniz, beceriksizliğinizdendir"

Mustafa Tuna döneminde de suya yüzde 50 indirim yapıldığını hatırlatan Yalçın "Hem yüzde 50 indirim yapıldı hem de hizmetlerin hiçbiri aksamadı. Bu dönemi örnek alın. Eğer siz bugün yüzde 50 indirim yapıldığından dolayı bu hizmetlerin hepsini aksatacaksanız, bu sizin iş bilmezliğinizdir, beceriksizliğinizdendir." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1829915/nihat-yalcin-hizmetler-aksayacaksa-bu-sizin-is-bilmezliginizdendir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.