Hilal Ayık'tan ABB tarafından vatandaşlara gönderilen mesaja tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) vatandaşlara suya yüzde 50 indirim yapılması halinde et desteğinin erteleneceğini bildiren bir mesaj gönderdi. Mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık "Sosyal yardım alan aileler üzerinden siyaset yapmayı bırakın, utanın artık" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2022, Salı - 13:41
Hilal Ayık'tan ABB tarafından vatandaşlara gönderilen mesaja tepki

ABB Meclisi'nde suya yüzde 50 indirim teklif Başkan Mansur Yavaş'ın vetosunun ardından bir kez daha gündeme geldi.

Hararetli tartışmaların ardından karar bir kez daha oy çokluğuyla mecliste kabul edildi.

Kararın kabul edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yüzde 50'lik bir indirimin ASKİ'nin iflas ettirileceğine vurgu yapıldı.

ABB'den bugün sosyal yardım alan vatandaşlara atılan mesaj da ise belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarılmak zorunda kalındığı ve et desteğinin bir süre ertelendiği belirtildi.

Mesajda " Değerli hemşehrimiz, Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. Sosyal yardım alan vatandaşlarımız ise 10 tona kadar tonu 1 TL’den veriliyordu. ABB Meclisi’nde; hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği kanun dışı önergeyle yüzde 50 indirim kararı alındı. Bu kararla ASKİ iflas bayrağını çekmiştir. Su hayati öneme sahiptir. ASKİ’nin geliri sadece elektrik giderini karşılayamayacaktır. Ankara’nın susuz kalmaması için belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez yapılan ve her ay düzenli olarak ödenen et desteğini ertelemek zorunda kaldık. Bu kanun dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz devam edecektir." denildi.

" Sosyal yardım alan aileler üzerinden siyaset yapmayı bırakın"

Mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ABB'ye tepki gösterdi.

Ayık şu ifadeleri kullandı:

10.10.2022 tarihinde(dün) veto kararı tartışılırken, meclis kararı ne ara yürürlüğe girdi de ASKİ bir gecede iflas bayrağını çekti

Madem önerge kanun dışı, neden uyguladınız da ASKİ'yi batırdınız

Sosyal yardım alan aileler üzerinden siyaset yapmayı bırakın, utanın artık

http://www.ankaramasasi.com/haber/1829172/hilal-ayiktan-abb-tarafindan-vatandaslara-gonderilen-mesaja-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.