Doğan Canku, başkentlilerle buluştu

Müzisyen Doğan Canku, "Müzik ne kadar var olursa, mutluluk, coşku, iyilik o kadar güzel hüküm sürer her yerde" dedi.
Ecem Çetin
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 11:02
Doğan Canku, başkentlilerle buluştu

Başkent Kültür Yolu Festivali, tüm coşkusu ile devam ediyor. 

Festival kapsamında geçtiğimiz günlerde Türk müziğini flamenko teknikleriyle sentezleyen ve bir dönem Modern Folk Üçlüsü grubunda yer alan müzisyen Doğan Canku, Başkentlilerle buluştu. 

Usta isim, konser öncesi Ankara Masası'nın sorularını yanıtladı.

İşte o keyifli röportaj; 

" İstediğimiz tonları alana kadar uğraşıyoruz"

"Her konserde olduğu gibi, konser öncesi bir heyecanımız var. Ses düzeneği bizim için bazen sorun oluyor. Onun provaları uzun sürüyor. İstediğimiz tonları alana kadar uğraşıyoruz. Eğer, bu provalardan sonra sahnedeki performansımızda aynı, bozulmadan devam ederse ne mutlu bize. Olmazsa biraz geriliyoruz tabi o zaman."

" Müzik ne kadar var olursa, iyilik o kadar güzel hüküm sürer her yerde"

"Bu tür konserlerin yapılması, teşvik edilmesi, hem sanatçılar için hem uzun süredir aç kalan, kulak açlığı çeken dinleyiciler için çok güzel. Bunların devam etmesi lazım. Müzik ne kadar var olursa, mutluluk, coşku, iyilik o kadar güzel hüküm sürer her yerde.

" O tınılılarla bizim müziğimizi birleştirdik"

"Repertuarımda bestelerim ve sentezlerim var. Türk müziği, halk müziğini kendi tarzımda yorumluyorum. Flamenko gibi. O tınılılarla bizim müziğimizi birleştirerek, böyle bir repertuar oluşturduk. Kendi bestelerim birde anonim olan ya da bestecisi olan ama klasik müziğinden, halk müziğinden olan Aşık Veysel gibi aşıkların, şairlerin, türkülerinden bazı örnekler var. "

"Şarkılarımı bilerek geliyorlar"

"Beni dinlemeye gelenler, bestelerimi biliyorlar. Benim şarkılarımı bilerek geliyorlar, o çok güzel. Kabullenerek geliyorlar. Biz dinlemek istiyoruz diyerek o güzel bir şey. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1830376/dogan-canku-baskentlilerle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.