Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın uçaklarını satacağız

ABD’de John Hopkins Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde savurganlıkla mücadele edeceklerini belirtirken "Örneğin, Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız, Hazine’ye gelir kaydedeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 17:07
Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın uçaklarını satacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de John Hopkins Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gündemine ilişkin "Ülkemizde düşünceleri nedeniyle hapse atılan; sadece gazeteciler değil. Kim olursa olsun. Hiç kimse düşünceleri nedeniyle yargılanmamalı ve hapse atılmamalıdır. Yasama, yürütme, yargı... Dördüncü büyük güç olarak da medya. Dört büyük gücün birbirini denetlemesi ve dengeyi sağlaması lazım. Türkiye'de şu anda güçler birliği var, güçler ayrılığı yok. Bu, pek çok soruna yol açıyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Üniversiteler vasatlaştırılmakta"

Üniversiteler çok önemli. Bizim ülkemizde de gerçekten saygınlığı olan, dünya çapında üniversitelerimiz var. Ama bu üniversitelere yapılan atamalar son derece önemli. Boğaziçi Üniversitesi, uzun süredir ciddi bir sorun ile boğuşmakta. Üniversiteler vasatlaştırılmakta. Bu, Türkiye’nin geleceği açısından da son derece tehlikeli.

" Vergilerin nerelere harcandığını sorgulamazsanız"

En temel insan hakkı, ödenen vergilerin nereye harcandığının sorgulanmasıdır. Türkiye’de bu soru geniş halk kitleleri tarafından sorulmadığı için, bunun yanıtı da aranmadığı için, demokrasi istediğimiz ölçüde gelişmiyor. Vergilerin nerelere harcandığını sorgulamazsanız, demokrasiyi geliştiremezsiniz… Türkiye’nin yaşadığı temel sorunlardan bir tanesi de bu. Demokrasinin gelişmemesinin nedeni, biraz da vergilerin nerelere harcandığının hesabının sorulmamış olmasıdır. Vergi kaçakçılığının ulusal spor olarak algılandığı bir ülkede demokrasi gelişemiyor maalesef.

"Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız"

Açıklamalarının ardından, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Savurganlıkla mücadele edilecek. Örneğin, Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız, Hazine’ye gelir kaydedeceğiz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1830980/kemal-kilicdaroglu-erdoganin-ucaklarini-satacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.