Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili açıklamada bulundu. Bilgin, "EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 12:11
 Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

İstanbul'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Bilgin, Türkiye'de milyonları ilgilendiren EYT, asgari ücret zammı ve 3600 ek gösterge gelişmelerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

"Asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor"

Bakan Bilgin, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

Sözlerine devam eden Vedat Bilgin, asgari ücret konusunda, "Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" dedi.

 "EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak"

Emeklilikte Yaşa Tıkalanlar ile ilgili konuşan Bilgin, "EYT durumu var. Onu aralık başında çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri giderecek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831640/bakan-bilginden-asgari-ucret-ve-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.