Bilgin'den EYT ve asgari ücretle ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağım" dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Kasım 2022, Salı - 12:13
Bilgin'den EYT ve asgari ücretle ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısı sonrası milyonlarca çalışanın merakla beklediği EYT ve asgari ücretle ilgili çalışmalara değindi.

Sözleşmelilere kadro konusunda değerlendirme yapan Bakan Bilgin,"Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi.

Bilgin, Geçici işçi, taşeron ve EYT'lilere  ilişkin ise, "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"Komisyonu Aralık ayında toplayacağım"

Çalışanların bir diğer merak ettiği asgari ücretle ilgili çalışmalara değinen  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır" ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1916234/bilginden-eyt-ve-asgari-ucretle-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.