BBP Lideri Destici’den ‘İmar Barışı’ teklifi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından hazırlanan yeni imar barışı düzenlemesi teklifi Meclis'e sunuldu.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 15:12
BBP Lideri Destici’den ‘İmar Barışı’ teklifi


Kaçak yapı inşa eden ancak 2018 yılındaki imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu.

Beklenen adım Cumhur İttifakı bileşenleri arasında yer alan Büyük Birlik Partisi’nden geldi.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifi 11 Ekim 2022 tarihinde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na geldi.

Destici tarafından sunulan kanun teklifiyle 30 Temmuz 2022 tarihinden önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi.

3194 Sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi’nde yapılacak değişiklikle imar barışı düzenlemesinin ardından yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenecek şekilde belirlenmesi teklif edildi.

Ayrıca, ilk barışı uygulamasında yanlış beyan nedeniyle iptal edilen yapı kayıt belgeleri nedeniyle başlatılan idari işlemlerin ve para cezalarının iptali istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1832161/bbp-lideri-desticiden-imar-barisi-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Süleyman aysel
14 Ekim 2022, 22:46
Milletin gözü aydın olsun hem millet hem DEVLETIMIZ kazanacak hem mahkemeler rahatlayacak cezalar af olacak hacizler kalkacak göz yaşları dinsin emekler boşa gitmesi çok teşekürler sn mustafa testici ve destek veren komisyon üyeleri hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim