Kahramanmaraş'ta AK Parti üyeleri suya zam istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde maliyetinin yarısına satılan suda yüzde 50 indirimin AK Parti üyeleri tarafından onaylamasına Kahramanmaraş'ta ise su fiyatlarının bir yılda iki katına çıkmasını eleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 16:02
Kahramanmaraş'ta AK Parti üyeleri suya zam istedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde su tarifelerine ilişkin tartışma devam ediyor. AK Parti Grubu'nun teklifiyle alınan yüzde 50 indirim kararını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş veto etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ekim ayı ilk oturumunda su tarifelerindeki indirim tekrar masaya yatırıldı. 

Toplantıda, AK Parti grubunun teklifiyle geçen ay oy çokluğuyla alınan, "su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapılarak fiyatın sabitlenmesi ve 1 Ocak 2023'ten itibaren TÜFE oranında artış yapılmasına" ilişkin kararın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilmesi görüşüldü.

Yapılan oylamada su tarifelerinde yüzde 50 indirime gidilmesine yönelik önerge, oy çokluğuyla bir kez daha kabul edildi.

Kahramanmaraş'ta suya zam istendi 

İndirim tartışmaları sürerken  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TBMM'de yaptığı konuşmada  AK Parti grubunun  Ankara'da su fiyatında yüzde 50 indirim yapılmasıyla ilgili teklifini eleştirdi.

Öztunç," Bu karar tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş'ı cezalandırmaya yönelik bir girişimdir. Mansur Yavaş Belediyeciliğini çökertmeye yönelik bir çabadır. Ama, asla başarılı olamayacaklar" dedi.

Sözlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AK Partili üyelerin Kahramanmaraş'ta suya zam istediğini söyledi.

Öztunç, "Bakın Ak Parti Ankara'da su fiyatının yarı yarıya indirilmesi için önerge veriyor. Ak Partili meclis üyeleri oy veriyorlar önergeye.

Ama, aynı Ak Parti'nin belediye meclis üyeleri Kahramanmaraş'ta suya zam yaptırıyor. Yüzde yüzün üzerinde Kahramanmaraş'ta suya zam yapılmıştır. Bu yetmiyormuş gibi bir de vatandaşın bilgisi, isteği rızası olmadan su sayaçları değiştiriliyor.

Millet zaten enflasyonun altında inim inim inliyor. Ak Partili Kahramanmaraş Belediyesi bir de vatandaşın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikmiş, milletin cebindeki paraya göz dikmiş, milletin cebindeki parayı resmen alıyor. Kınıyorum Ak Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve başkanını." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1832389/kahramanmarasta-ak-parti-uyeleri-suya-zam-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.