Çavuşoğlu, "Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu Putin'in doğal gaz önerisine ilişkin olarak, "Enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
14 Ekim 2022, Cuma - 13:01
Çavuşoğlu, "Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 8. Toplantısı çerçevesinde Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız"

Çavuşoğlu, Almanya ve İngiltere’de gaz fiyatlarının belirlendiği merkezler var. Bir taraftan yatırımların yapılması lazım. İlave boru hatları lazım. Sonra arz talep meselesi var. Avrupa ve Batı Avrupa ülkeleri böyle bir projeden ne kadar gaz almaya hazır beraberce çalışmak lazım." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Bakan Çavuşoğlu, "TürkAkım 1 kendi ihtiyacımız için, TürkAkım 2 ise Avrupa ülkeleri içindi. Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden  yanayız.Onların zayıflaması bizim lehimize değil aleyhimizedir. Çözüm için katkı da sağlamak isteriz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1834690/cavusoglu-avrupadaki-enerji-krizinin-hafifletilmesinden-yanayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.