Avrupa Birliği'nde doğal gazda fiyat sınırı

Avrupa Birliği liderlerinin 20-21 Ekim'de yapacakları toplantıda doğal gaz fiyatına sınır getirilmesine yönelik seçenekler araştırılacak.
Onur Çetinkaya
|
17 Ekim 2022, Pazartesi - 09:20
Avrupa Birliği'nde  doğal gazda fiyat sınırı

Avrupa Birliği liderlerinin 20-21 Ekim'de yapacakları toplantıda doğal gaz fiyatına sınır getirilmesine yönelik seçenekler araştırılacak.

Liderler 20-21 Ekim’de yapacakları toplantıda tüm seçeneklerin masaya yatırılmasını ve AB Komisyonu’nun daha somut uygulanabilir öneriler sunmasını bekliyor.

Enerji krizi büyüyor

Avrupa ülkeleri bir süredir Rus gazı sevkiyatının azalması, yaşam maliyeti krizi ve ekonomik durgunluk tehlikesi ile boğuşuyor.

AB’nin 27 ülkesi ise yükselen enerji fiyatlarını düşürme çabalarının bir parçası olarak gaz fiyatlarına sınır getirip getirmeme konusunda haftalardır süren bir çıkmazda.

Komisyon üzerinde baskı artıyor

Doğal gaz fiyatına sınır getirilmesini savunan birçok ülke ise AB Komisyonu’nun destek verilecek seçenekler ortaya koyamadığından şikayetçi. 

AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun liderler toplantısı öncesinde krizle mücadele için enerji önlemleri önermesi bekleniyor.

Diplomatlar ise AB liderlerinin enerji üretiminde kullanılan gazın fiyatına sınır getirilmesi üzerinde bir anlaşmaya varabileceği görüşünde. 

Diplomatlar, "Üye devletlerde sabırsızlık artıyor. Bu yüzden vites değiştirdik ve her şeyi masaya koyduk. Bu, mümkün olan en somut teklifleri bulması için Komisyon’a baskı yapmanın bir yolu" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1840363/avrupa-birliginde-dogal-gazda-fiyat-siniri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.