Süleyman Acar: "Sosyal yardımları ABB'den daha fazla yaparak devam ettireceğiz"

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sosyal yardımları kesilen vatandaşlara daha fazla yardım yapacaklarını aktardı. Acar, "Hem normal yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz, mazeret göstermeyeceğiz. Sosyal yardımlar yaptık dolayısıyla yatırım yapmayacağız, demeyeceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
18 Ekim 2022, Salı - 18:20
Süleyman Acar: "Sosyal yardımları ABB'den daha fazla yaparak devam ettireceğiz"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde suya yüzde 50 indirim yapılmasının ardından ABB, ASKİ'ye kaynak aktarılması gerektiğini belirterek, sosyal yardımların ertelendiğini duyurdu.

Bu karara tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Ankara' da bulunan AK Partili 19 İlçe Belediye Başkanı bugün Ayaş'ta basın toplantısı düzenledi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Ankara Masası'nın sorularını yanıtladı. 

"Bizimki, mazeret belediyeciliği değil, iş belediyeciliği"

ABB tarafından yardımları kesilen ailelere daha fazla yardım yapacaklarını aktaran Acar, "Bu önergeyi niçin verdik. Mansur Bey'in Ankaralılara verdiği bir söz vardı. Suyu insanlık hakkı aynı hava gibi, insanların olmazsa olmazı olarak tarif etti ve suyu biz geldiğimizde üç beş kuruştan satacağız demişti. Siz geldiğiniz süreç içerisinde suya yaklaşık yüzde 500 zam yaptınız. Bu zammın yarısını indirin. Çünkü halkımız zor dönemlerden geçiyor. Mansur Bey geldiği günden beri mazeret belediyeciliği yapıyor. İlk günlerde borç yetkisi vermediler, şu işi yapamadım diyordu. Milli Park ile ilgili bir önerge vermiştik. Niçin ücretli yaptınız, Milli Park'a kuruş para harcamadan faydalanamıyor dedik. Biz işletemiyorsak alın siz işletin dediler. Aynısını Milli Park'ta yaptılar. Ankaralı 'ya ucuz su vermek yerine ASKİ bu indirimden dolayı batacak belediye iflas ettirdik, biz de sosyal yardımları yapamayacağız dediler. Biz de Kızılcahamam Belediyesi ve 19 tane AK Partili Belediye olarak il başkanımızın çağrısı ile dedi ki Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmayacağı hangi sosyal yardımlar varsa biz onların hepsini yapmaya hazırız dedik. Mazeret belediyeciliği değil, bizim ki iş belediyeciliği. Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi yardımları kestiyse fazlasıyla devam edeceğiz. Bize flaş diskte bir bilgi verdiler. O bilgiler resmi yazı henüz gelmedi. O resmi yazıyı bekliyoruz. Baktığımızda çok basit yardımlar. Biz o yardımlardan daha fazlasını  Kızılcahamamlı hemşerilerimize yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Milli Parkı da eğer devrederlerse Ankara Büyükşehir Belediyesinden çok daha iyi işleteceğimizi Ankaralı, Kızılcahamamlı hemşerilerimizi ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

"Sosyal yardımları ABB'den  daha fazla yaparak  devam ettireceğiz"

Acar, "2022 yılında yaklaşık 800 bin civarında bir harcamamız oldu. Hem normal yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz, mazeret göstermeyeceğiz. Sosyal yardımlar yaptık dolayısıyla bu yatırımı yapmayacağız demeyeceğiz. Hem yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz hem de bu sosyal yardımları Ankara Büyükşehir Belediyesinden daha fazla yaparak arttırarak devam ettireceğiz. Belediyecilik nasıl yapılır? AK Belediyecilik nasıl olurmuş daha önceden olduğu gibi hem Kızılcahamamlı hemşehrilerimize hem de Ankara'daki dediğim gibi 19 tane ilçe belediyesi ile birlikte Ankara'daki bütün hemşerilerimize göstereceğiz" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1853978/suleyman-acar-sosyal-yardimlari-abbden-daha-fazla-yaparak-devam-ettirecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.