İYİ Parti Ayaş İlçe Başkanı Birol Ataseven: "AK Partili belediyelerin kendine hayrı yok"

Sosyal yardımların AK Partili belediyeler üzerinden verilmiş gibi gösterildiğini söyleyen İYİ Parti Ayaş İlçe Başkanı Birol Ataseven, "Ayaş Belediyesinin yardım yapacak gücü zaten yok. Her ay Meclis'ten aldıkları en büyük kararlar arsaların satışı" dedi.
Ecem Çetin
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 15:44
İYİ Parti Ayaş İlçe Başkanı Birol Ataseven: "AK Partili belediyelerin kendine hayrı yok"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'inde AK Parti grubu tarafından verilen 'suya yüzde 50 indirim' önergesi kabul edildi. 

ABB, bu kararın uygulanması halinde sosyal yardımların verilemeyeceğini açıkladı. 

Belediyenin açıklamasından sonra Ankara siyasetinde yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. 

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Partili 19 ilçe belediyesine "yardımları siz yapacaksınız" çağrısında bulundu.  

Verilecek sosyal yardımlarla ilgili Hakan Han Özcan ve Ankara' da bulunan AK Partili 19 İlçe Belediye Başkanı Ayaş'ta basın toplantısı düzenledi.

CHP, tohumu Ak Partili belediyelerin değil Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dağıttığını belirterek bakanlığın organizasyonunda Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın kürsüye çıkmasını eleştirdi.

İYİ Parti Ayaş İlçe Başkanı Birol Ataseven, tartışmalarla ilgili Ankara Masası'na açıklama yaptı. 

"Yapamadıkları dünya kadar iş var"

Yardımları belediye üzerinden verilmiş gibi lanse ettiklerini söyleyen Ataseven, "Ama belediyelerinin kendine hayrı yok zaten. Arazi, arsa satışları ile iş götürmeye çalışıyorlar. Yapamadıkları dünya kadar iş var. Büyükşehir olmasa gözle görülür hiç bir şey yapamazlar." ifadelerine yer verdi. 

"İstifa edeceğim"

İYİ Parti ve CHP ilçe başkanlıklarında listeler hazırlandığı iddialara ilişkin Ataseven, "İspatlasınlar, ben istifa edeceğim. Büyün başvurular internet üzerinden yapılıyor. böyle asparagas asparagas şeyler söylüyorlar." dedi. 

Birol Ataseven, şöyle devam etti: 

"Büyük arazileri, köylülerin ektiklerini satıyorlar"

"Ayaş Belediyesinin yardım yapacak gücü zaten yok. Her ay Meclis'ten aldıkları en büyük kararlar arsaların satışı. Meclis'ten geçiriyorlar satışa çıkarıyorlar. Köylülerin ektiği hazine arazileri, imar ve uygulamaları sürekli satışa çıkarıyorlar. "

"Tamamen siyaset yapıyorlar"

"Tarım Bakanlığından destek verecekler, çoğu belediyenin bunu yapacak gücü yok, taşra belediyelerinin hiç yok. Tamamen siyaset yapıyorlar."

Ataseven , Ak Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen "Çiftçilere sürekli her ilçede provokasyon mesajları atıyorlar" sözlerini de reddetti,  provokasyon olmadığının altını çizdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1859745/iyi-parti-ayas-ilce-baskani-birol-ataseven-ak-partili-belediyelerin-kendine-hayri-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.