Temel Karamollaoğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş için kullandığı "Bu adam Kürt değil" ifadelerine ilişkin "Kürt müdür değil midir, bilmiyorum ama önemli olan fikirleri" değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 12:08
Temel Karamollaoğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Diyarbakır'da Selahattin Demirtaş için kullandığı " Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil" ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Temel Karamollaoğlu "Kürt müdür değil midir, bilmiyorum ama önemli olan fikirleri. Kendisi Kürt olmayabilir, Türk olmayabilir. Başka anlayışlara sahip olabilir. Kendisi fikren bir noktaya gelebilir, oradan mağdur gördüğü insanların derdiyle dertlenmeyi kendine vazife olarak kabul edebilir. Bunun şeceresine gidip sen kimsin ki bununla ilgileniyorsun demenin bir faydası yok. Ayrıştırıcı" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sürekli olarak 'Benden yana mısın bana karşı mısın?' Ben camiye gittiğimde yanımdaki insanın kim olduğuna bakmam. Bunu araştırmaya girmeyi de gerekli görmem. Biz çok farklı temel değerlere sahip parti mensupları olarak nasıl bir araya geleceğiz. Elbette bunun yolu asgari müştereklerde birleşmek. Birbirimizi rencide etmeden, nasıl yaşayacağınız bir arada? Bunu bulabilmek. Zaten bir arada yaşıyoruz. Ama bir ağız tadıyla yaşamak var bir de birbirimize hakaret ederek yaşamak var."

"Kılıçdaroğlu adımlarıyla Erdoğan'ı açığa düşürdü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik 'aday ol' çağrısını ilişkin de konuşan Karamollaoğlu " Tayyip bey, kendisine göre bir aday olarak görüyor. Rahat mücadele edebileceğini düşünüyor ama sayın Kılıçdaroğlu da attığı adımlarla öyle zannediyorum ki Erdoğan'ı biraz açığa düşürdü. Bu da endişe ettiriyor belki Erdoğan'ı. Biz altılı masa olarak seçim kararı alınır alınmaz bir araya gelip adayımızı belirleyeceğiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1865720/temel-karamollaoglundan-selahattin-demirtas-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
osmanlı kartalı
24 Ocak 2023, 11:29
krqa gavur islamla alakası olmayan narsist içiboş en adi gavur parasıyla karakteri kuruş bile etmez müptezhel lbgtci hdpkk lılara ses çıkarmayan fetö ye fırsat buldukça destek vermekte beis görmeyen ruhunu iblise satmış bir şarlantadır bu adam beyni sulanmış bu narsistlerin yüzünden ayrıldık bu partiden daha evvel tayip erdoğanın başkanlığına karşı çıkan isimleri biliyoruz tek dertleri parti içerisinde partinin rantını yiyenlerin gelecek korkusudur bunları çıldırtan