Temel Karamollaoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu alenen söylemedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayı isteyip istemediği sorusuna "Sayın Kılıçdaroğlu alenen 'Ben istiyorum' demedi ama kendi partisinin içinden bazıları 'Bizim adayımız odur' dediler' yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
26 Haziran 2022, Pazar - 08:18
Temel Karamollaoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu alenen söylemedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden gelen adaylık açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Alenen ben istiyorum demedi"

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'nin yönelttiği "6'lı masa ortağınız sayın Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor ama 6'lı masadan hiç ses çıkmıyor gibi bir durum mu var?" sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu alenen 'Ben istiyorum' demedi ama kendi partisinin içinden bazıları 'Bizim adayımız odur' dediler" ifadesini kullandı.

"Prensip olarak kararımız böyle"

Son dönemde "Adayınızı açıklayın" çağrısıyla gündemde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zorlamasıyla bir aday belirleme mecburiyetinde olmadıklarını belirten Saadet lideri Karamollaoğlu, "Bu doğrudan doğruya Kılıçdaroğlu'yla alakalı bir konu değil, prensip olarak kararımız böyle" dedi.

"Seçim tarihi açıklasın, adayımızı açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmadığını, seçim tarihi açıklandığı zaman yetkililerin bir araya gelerek gerekli açıklamayı yapacaklarını söyleyen Karamollaoğlu, "Elbette her parti bu konuyu kendi yetkili organlarında görüştükten sonra kanaatlerini belirleyecektir ama prensip olarak biz cumhurbaşkanı adayının tek aday olmasının doğru olacağı kanaatimizi ifade etmiştik, o kadar" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1603469/temel-karamollaoglu-kemal-kilicdaroglu-alenen-soylemedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.