Mustafa Destici'den Mansur Yavaş'a su eleştirisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da suya önceki yıla göre yüzde 120-130 oranın bir zam yapıldığını belirterek "Mansur Yavaş, su fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyordu. Şimdi tam aksine su fiyatlarında indirim uygulanırsa maaşları ödemeyecek noktaya geleceğini, hiçbir yatırım yapamayacağı ifade ediyor. Burada büyük bir tezat var" dedi.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 19:16
Mustafa Destici'den Mansur Yavaş'a su eleştirisi

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin teklifiyle tartışma konusu olan Ankara'da suya indirim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) suya zam yaptık açıklamasını eleştiren Destici, suya enflasyon oranından fazla zam yapıldığını aktardı.

Destici, 2021 yılı ekim ayında 124 lira gelen faturanın, 2022 yılı ekim ayında 288 liraya çıktığını belirterek, canlı yayında faturalarının görüntülerini paylaştı.

"Burada büyük bir tezat var"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren Destici şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi suda yüzde 50 indirim yaptı. Buna şiddetle karşı çıktı Büyükşehir Belediye Başkanı. Ve bunu yürütmenin durdurulması için yargıya taşıdı.  Halbuki seçimden önceki vaadi su fiyatlarını indirme noktasındaydı. Bu su fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyordu. Şimdi de tam aksine bu su fiyatlarında indirim uygulanırsa maaşları ödemeyecek noktaya geleceğini, hiçbir yatırım yapamayacağını ifade ediyor. Burada da büyük bir tezat var." 

Suya yapılan zammın elektrik ve doğal gaza gelen zamlarla açıklanmasını da doğru bulmadığının altını çizen Destici "Suyun hammaddesini bedava alıyoruz. Elektrik ve doğal gazı hammaddelerini dışarıdan alıyoruz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872209/mustafa-desticiden-mansur-yavasa-su-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.